Rata șomajului în formă ajustată sezonier a crescut în octombrie la 4%

Rata șomajului în formă ajustată sezonier a crescut în octombrie la 4%
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2018

Rata șomajului în luna octombrie a acestui an a crescut la 4%, date ajustate sezonier, față de luna precedentă, arată datele transmise joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În septembrie, rata șomajului în formă ajustată sezonier a scăzut, de la 4,1% în august, la 3,9% potrivit datelor revizuite anunțate joi de INS.

În octombrie, numărul șomerilor a crescut față de cel din luna precedentă, dar a scăzut față de aceași lună a anului trecut, scrie News.ro.

PROFIT Financial.forum - Teodorovici: România merge pe ajustarea deficitului bugetar convenită în discuțiile inițiale cu Bruxellesul CITEȘTE ȘI PROFIT Financial.forum - Teodorovici: România merge pe ajustarea deficitului bugetar convenită în discuțiile inițiale cu Bruxellesul

”Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna octombrie a anului 2018 a fost de 370.000 persoane, în creștere față de luna precedentă (355.000 persoane), dar în scădere față de aceeași lună a anului anterior (434.000 persoane)”, se arată în comunicat.

Pe sexe, rata șomajului la bărbați a depășit-o cu 1,4 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,6% în cazul persoanelor de sex masculin și 3,2% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 3,2% pentru luna octombrie 2018 (3,8% în cazul bărbaților și 2,3% în cel al femeilor). Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 72,9% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna octombrie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
ins