Rata șomajului se menține constantă în Capitală

Rata șomajului se menține constantă în Capitală
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2021

Rata șomajului s-a menținut constantă în Capitală, în iulie, la nivelul de 1,2%, iar în evidențele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București sunt înregistrați 14.745 de șomeri, din care 7.895 de femei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din totalul de 14.745 persoane înregistrate în evidențele AMOFM București, 3.557 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 11.188 erau șomeri neindemnizați, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AMOFM București (34,58%), urmați de cei cu studii superioare (26,48%), iar 18,95% au absolvit școala profesională/de arte și meserii. Șomerii cu nivel de studii gimnaziale reprezintă 16,91% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii postliceale sunt 1,97%, iar cei cu studii primare și fără studii, 1,11%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.975 persoane foarte greu ocupabile, 4.483 greu ocupabile, 4.288 mediu ocupabile, iar 3.999 sunt persoane ușor ocupabile.

"Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.", precizează AMOFM București.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
amofm