România, lider în UE la creșterea costurilor cu mâna de lucru și în trimestrul al patrulea

România, lider în UE la creșterea costurilor cu mâna de lucru și în trimestrul al patrulea
scris 16 mar 2018

Costul orar cu mâna de lucru în întreaga economie a crescut cu 1,5% în zona euro și cu 2,3% în UE, în trimestrul al patrulea 2017 comparativ cu perioada similară a lui 2016, în rândul statelor membre cea mai mare creștere anuală fiind înregistrată în România, 14,3%, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

Este al șaptelea trimestru consecutiv în care România înregistrează cea mai mare creștere anuală a costurilor cu mâna de lucru din UE, chiar dacă este vorba de un ritm de creștere mai mic decât avansul anual de 16,5% înregistrat în trimestrul al treilea și avansul de 18,6% din trimestrul al doilea, scrie Agerpres.

STUDIU Incertitudinile fiscale și legislative au impact negativ asupra planurilor de investiții ale companiilor CITEȘTE ȘI STUDIU Incertitudinile fiscale și legislative au impact negativ asupra planurilor de investiții ale companiilor

Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile și costurile non-salariale, precum contribuțiile sociale plătite de angajatori. În România, costurile salariale au înregistrat o creștere anuală de 14,2% în trimestrul patru, iar costurile non-salariale au înregistrat o creștere anuală de 14,5%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
costuri
forta de munca