Șeful ANAF, Ionuț Mișa, în pericol de a fi demis - surse

Șeful ANAF, Ionuț Mișa, în pericol de a fi demis - surse

Ionuț Mișa, șeful Fiscului (mijloc), alături de deputatul PSD Florin Iordache (dreapta), foto Profit.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2019

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodororovici, ar fi trimis premierului Viorica Dăncilă, la finalul anului trecut, o scrisoare prin care a cerut demisia șefului ANAF, Ionuț Mișa, din cauză că ar fi nemulțumit de activitatea acestuia, potrivit unor surse consultate de News.ro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenționat pe Mișa că va trebui să respecte țintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ținte stabilite chiar de Mișa în 2017, când acesta a îndeplinit funcția de ministru al Finanțelor.

În luna iulie a anului trecut, Teodorovici a repetat avertismentul și a spus că Mișa trebuie să lucreze ”foarte, dar foarte mult” pentru a se ridica la nivelul său de exigență și nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mișa în 2017.

Ministrul Teodorovici vrea amendarea presei în urma știrilor despre declarația senatorului Cîțu, care acuză Guvernul de ”măsluirea” datelor execuției bugetare CITEȘTE ȘI Ministrul Teodorovici vrea amendarea presei în urma știrilor despre declarația senatorului Cîțu, care acuză Guvernul de ”măsluirea” datelor execuției bugetare

La finalul anului trecut, Teodorovici ar fi cerut premierului Dăncilă, printr-o scrisoare, demisia lui Mișa, nefiind mulțumit de activitatea sa în fruntea ANAF, potrivit surselor consultate de News.ro.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât și bugetele de pensii și de șomaj, a încheiat primele 11 luni cu un deficit de 26 miliarde lei (5,58 miliarde euro), 2,7% din Produsul Intern Brut (PIB), de aproape trei ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele publicate recent pe site-ul Ministerului Finanțelor.

În primele 11 luni din 2017, deficitul bugetar a fost de 10,2 miliarde lei, respectiv 1,21% din PIB. În aceeași perioadă din 2016, deficitul bugetar a fost de 5,5 miliarde lei, respectiv 0,73% din PIB.

viewscnt
Afla mai multe despre
teodorovici
finante
ionut misa
fisc
anafa
demisie
guvenr
dancila