Șeful Fiscului: Nu suntem agenție imobiliară, dar am vândut zeci de locuințe, am vândut acțiuni deși nu suntem bursă, avem produse deși nu suntem magazin

Șeful Fiscului: Nu suntem agenție imobiliară, dar am vândut zeci de locuințe, am vândut acțiuni deși nu suntem bursă, avem produse deși nu suntem magazin
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 oct 2016

Magazinul online prin care ANAF vrea să vândă bunurile confiscate s-a impus ca o soluție pentru valorificarea rapidă a unor stocuri pe care șeful instituției, Dragoș Doroș, le consideră mult prea mari. În cel mult jumătate de an, vor fi disponibile tot mai multe mărfuri, având în vedere că Fiscul vinde de la case, mașini și terenuri până la fructe și legume, băuturi alcoolice și chiar rochii de mireasa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

„În final, aș vrea ca tot ce este la vânzare să fie și acolo (online n.r.)”, a spus Doroș.

Activitatea intensă a Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a făcut ca în urma controalelor la agenții economici să intre în posesia unor cantități de bunuri pe care abia le mai poate gestiona. Nu reușește să le valorifice repede și se adună într-un ritm care este aproape de a excede spațiile de stocare. „Nu ne descurcăm prea bine cu vânzarea”, a declarat președintele ANAF, în cadrul conferinței cu tema „Eliminarea hârtiilor în business și în relație cu statul”.

Acesta este contextul în care Fiscul a venit cu ideea unui portal pe internet prin care să repună în vânzare mărfurile confiscate cât mai repede. „ANAF își face magazin online.” Plățile se vor putea face cu cardul, iar marfa se va distribui prin curier. Parametrii de funcționare vor fi identice cu cele ale operațiunilor de același tip, iar scopul este debarasarea cât mai rapidă a spațiilor de depozitare unde ajung bunurile confiscate. „Nu ne interesează să stăm pe stocuri mari”, spune Doroș.

Fiscul va deschide un magazin online pentru produse confiscate. Ce mărfuri vinde Fiscul și la ce prețuri CITEȘTE ȘI Fiscul va deschide un magazin online pentru produse confiscate. Ce mărfuri vinde Fiscul și la ce prețuri

În câteva luni sau jumătate de an, operațiunile ar urma să fie puse la punct, iar într-un interval mai lung întreaga cantitate de mărfuri confiscate ar trebui să fie la dispoziția potențialilor cumpărători online. „În final, aș vrea ca tot ce este la vânzare să fie și acolo”, zice șeful Fiscului. Cantitățile sunt mari, dar aceasta nu înseamnă că ANAF va opera un business de anvergură. Să nu vă așteptați ca ANAF să concureze cu marii retaileri”, completează Doroș.

Pare copleșit: „Avem stocuri impresionante de care vrem să scăpăm.” Nu poate cuantifica, la solicitarea Profit.ro care este dimensiunea cantității de bunuri, dar ne reasigură: „Sunt multe, sunt prea multe, față de nimic, așa cum ar fi ideal.”

Ne răspunde, însă, fără ezitare, la întrebarea despre varietatea mărfurilor: „Avem de toate! Absolut orice!” ANAF este împins către operații în toate domeniile: „Nu suntem agenție imobiliară, dar am vândut anul acesta zeci de locuințe, am vândut acțiuni deși nu suntem bursă, avem produse deși nu suntem magazin.”

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
fisc
confiscari
magazine online
retail
dragos doros