Sindicaliștii Sanitas pichetează astăzi Ministerul Muncii: Raportarea sporurilor la salariul din 2019 și eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30% sunt condiții ne-negociabile

Sindicaliștii Sanitas pichetează astăzi Ministerul Muncii: Raportarea sporurilor la salariul din 2019 și eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30% sunt condiții ne-negociabile
scris 20 mar 2019

Sindicaliștii Sanitas pichetează, miercuri, sediul Ministerului Muncii, iar seria protestelor anunțate deja prevede și un miting de amploare în luna aprilie. Săptămâna trecută, 280 de sindicaliști au pichetat Ministerul Sănătății, iar după întâlnirea cu ministrul Sorina Pintea au transmis că apreciază reluarea dialogului, dar raportarea sporurilor la salariul din 2019, pentru toți angajații din Sănătate și Asistență socială, precum și eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30% sunt condiții ne-negociabile.

Sindicaliștii Sanitas anunță că, miercuri, între orele 11.00 și 13.00, pichetează sediul Ministerului Muncii, scrie News.ro.

Sindicaliștii Sanitas vorbesc despre necesitatea asigurării finanțării creșterilor salariale prin transfer de la bugetul statului, prin CNAS - în calitate de gestionar al Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

ULTIMA ORĂ Orange, Telekom și Vodafone atenționează autoritățile: dacă nu schimbați OU 114, mergem la Curtea Constituțională! CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Orange, Telekom și Vodafone atenționează autoritățile: dacă nu schimbați OU 114, mergem la Curtea Constituțională!

Revendicările au fost prezentate săptămâna trecută ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a dat asigurări că vor fi reluate în cel mai scurt timp negocierile referitoare la Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate.

"Reprezentanții Sanitas au subliniat de mai multe ori, pe parcursul discuțiilor, că raportarea sporurilor la salariul din 2019, pentru toți angajații din Sănătate și Asistență socială, precum și eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30% sunt condiții ne-negociabile! Apreciem ca importantă reluarea dialogului cu factorii de decizie și intenția asumată de a organiza o întâlnire la nivelul Guvernului, însă până atunci, Federația Sanitas va continua acțiunile de protest conform programului stabilit", au transmis reprezentanții Federației Sanitas, după întâlnirea cu Sorina Pintea.

Programul protestelor prevede și un miting de amploare, la București, în luna aprilie.

Miercuri, peste 280 de membri ai Federației Sanitas din județele Arad, Bacău, Brăila, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iași, Olt, Timișoara, precum și din U.S.S. CFR au continuat seria protestelor pentru susținerea drepturilor salariale ale angajaților din Sănătate și Asistență socială.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat, miercuri, după discuțiile cu reprezentanții protestatarilor din sistemul sanitar, că nu se vor face concedieri în sistem, nici acolo unde se va schimba numărul de paturi în unele secții. Pintea spune că ”nu ar trebui să continue aceste pichetări”, iar protestatarilor nemulțumiți de majorarea salarială le-a transmis că ”o sută de lei este o majorare salarială, nu este o scădere, până la urmă”.

Ulterior, într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății, Pintea a subliniat faptul este important ca angajații din sistemul de sănătate să asigure calitatea actului medical și siguranța pacientului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sanitas
protest
ministerul muncii
salariu