Titluri de stat online pentru populație - Românii pot în sfârșit cumpăra online titluri de stat, cu dobânzi anuale de 4,25%, 4,75% și 5,10%, mai mari decât cele oferite de bănci

Titluri de stat online pentru populație - Românii pot în sfârșit cumpăra online titluri de stat, cu dobânzi anuale de 4,25%, 4,75% și 5,10%, mai mari decât cele oferite de bănci
scris 9 dec 2021

Populația poate achiziționa online titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,25%, 4,75% și 5,10%, a anunțat astăzi Ministerul Finanțelor. Pentru a putea cumpăra titluri de stat online, o persoană fizică trebuie să aibă cont în Spațiul Privat Virtual (SPV), serviciul online al ANAF. În prezent, titlurile de stat pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei și de la Poșta Română.

Serviciul a fost lansat pe 8 decembrie, potrivit unui comunicat al instituției. Formularele pentru operațiuni pot fi derulate de pe pagina Ministerului Finanțelor https://www.mfinante.gov.ro/en/web/trezor/tezaur-online  .

În mediul online, prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), investitorul poate realiza următoarele operațiuni privind titlurile de stat TEZAUR lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului:

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante
 • Deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată de acesta;
 • Subcriere titluri de stat TEZAUR, în perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului;
 • Virament din contul de subscriere către un cont bancar deschis pe numele investitorului sau către un alt cont de subscriere al aceluiași investitor.

Pot realiza operațiuni în mediul online privind titlurile de stat TEZAUR numai investitorii care sunt înregistrați în SPV. Dacă o persoană nu este înregistrată în SPV, se poate înregistra ca utilizator prin accesarea butonului Spațiul Privat Virtual și parcurgerea etapelor necesare pentru înregistrare.

Pentru realizarea oricărei operațiuni:

 1. Descărcați formularul necesar pentru operațiunea dorită, îl completați și salvați pe dispozitivul dumneavoastră, apoi îl depuneți apăsând butonul Depunere formulare;
 2. Verificați în SPV - Secțiunea Mesaje recipisele primite pentru a putea urmări stadiul solicitării dumneavoastră, inclusiv să recompletați formularul dacă au fost identificate erori/neconcordanțe în completarea acestuia;
 3. Verificați în SPV – Secțiunea Mesaje primirea formularelor semnate electronic de către Ministerul Finanțelor care atestă realizarea operațiunii solicitate în mediul online. 

Informații utile

Formularele trimise prin SPV către Trezorerie pot fi transmise oricând, dar vor fi procesate doar în timpul de lucru, când pot fi verificate de către angajați.

Istoria și specificul parfumeriei pentru bărbați CITEȘTE ȘI Istoria și specificul parfumeriei pentru bărbați

După trimiterea cererii de deschidere a contului la Trezorerie (de către o persoană înregistrată în SPV), la aprobarea acesteia, persoana va primi în secțiunea de mesaje a SPV un mesaj de la Finanțe care va conține și IBAN-ul contului pe cre l-a deschis.

Urmează alimentarea contului cu bani, pentru a putea derula operațiuni. Alimentarea se poate face prin transfer bancar de la orice bancă (prin serviciul de internet banking) sau prin depunere la ghișeele Trezoreriei.

După ce transferul se efectuează și banii sunt în contul de la Trezorerie, se pot derula operațiuni de subscriere, prin descărcarea, completarea și transmiterea formularului de subscriere. Dacă în cont sunt suficienți bani, operațiunea va fi avizată. Dacă nu, persoana primește în secțiunea Mesaje a SPV o informare de fonduri insuficiente.â

În cont se virează la scadență banii, inclusiv dobânda.

Pentru a scoate bani din cont, trebuie utilizat al treilea formular, Ordinul de plată multiplu electronic. Prin acest formnular, pot fi virați bani din contul deschis la Trezoreria respectivă către un cont bancar sau către alt cont, de la altă sucursală a Trezoreriei.

Pentru transferuri din contul bancar către contul de Trezorerie se aplică regulile băncii în ce privește comisioanele, în timp ce pentru transferuri de la Trezorerie către un cont bancar nu se aplică alte comisioane decât comisionul Transfond (câțiva lei), aplicat automat și pentru orice transfer între conturi care nu sunt la aceeași bancă.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

 • online până pe 19 decembrie, inclusiv;
 • de la unitãțile Trezoreriei Statului până pe 20 decembrie 2021;
 • prin Compania Națională Poșta Românã până pe17 decembrie 2021, pentru mediul urban și 16 decembrie 2021, pentru mediul rural.

Persoanele fizice interesate să cumpere online titluri de stat TEZAUR trebuie sã se înregistreze în Spațiul Privat Virtual (SPV) și pot consulta Ghidul Tezaur ONLINE disponibil pe site-ul Ministerului Finanțelor.

De asemenea, persoanele fizice înregistrate în SPV pot realiza următoarele operațiuni privind titlurile de stat TEZAUR lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului:

 • să deschidă contul de subscriere pe numele investitorului la o unitate a trezoreriei selectată. Contul este necesar pentru a putea subscrie titluri de stat în cadrul perioadei de subscriere și pentru a primi dobânda anualã și valoarea nominalã la scadență;
 • să subscrie titluri de stat TEZAUR, în perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului pe numele investitorului, cu excepția ultimei zile din perioada de subscriere stabilitã prin prospectul de emisiune;
 • să vireze din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar deschis pe numele acestuia sau cãtre un alt cont de subscriere al aceluiași investitor deschis la o altã unitate a Trezoreriei Statului.
Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED® Gold pentru sustenabilitatea clădirii CITEȘTE ȘI Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED® Gold pentru sustenabilitatea clădirii

Detalii privind înregistrarea în SPV sunt disponibile pe site-ul Ministerului Finanțelor la adresa https://mfinante.gov.ro/web/trezor/tezaur-online sau pe portalul ANAF https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/#tabs-1.

viewscnt
Afla mai multe despre
tezaur
titluri de stat
spv
guvern
imprumut