Topul salariilor din HR. Românii, pe ultimul loc în regiune

Topul salariilor din HR. Românii, pe ultimul loc în regiune
scris 7 nov 2019

Salariul mediu net pe care îl câștigă un specialist în resurse umane din România a ajuns la 676 de euro, cu mult sub mediile de pe alte piețe din regiune. Cele mai mari salarii sunt ale angajaților din Estonia, care încasează, lunar, puțin peste 1.200 de euro. Urmează Slovenia, cu 1.177 de euro pentru un specialist în resurse umane, Croația (1.087 de euro) și Cehia (1.062 de euro).

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Slovacia deschide topul țărilor care coboară sub pragul de 1.000 de euro lunar, companiile oferind angajaților din departamentul HR salarii medii de 928 de euro. Lituania se află pe următorul loc, cu 908 euro pe lună, clasamentul continuând cu Letonia (899 de euro) și Ungaria (839 de euro).

ULTIMA ORĂ DOCUMENT ANAF suspendă campania amplă de ocupare a zeci de posturi de șefi în ANAF, anunțată în ultimele zile ale guvernului Dăncilă. Cîțu: Am amânat până în martie. Vom intra și pe procedura de concurs CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT ANAF suspendă campania amplă de ocupare a zeci de posturi de șefi în ANAF, anunțată în ultimele zile ale guvernului Dăncilă. Cîțu: Am amânat până în martie. Vom intra și pe procedura de concurs

Dacă până acum Bulgaria era țara cu cele mai mici salarii din regiune, în acest caz nu doar că nu se află pe ultimul loc, dar detronează și Serbia, oferind salarii de 748 de euro pe lună, în timp ce angajatorii sârbi raportează încasări nete lunare de 729 de euro, conform eJobs și Paylab. România, este, astfel, singura țară din regiune care coboară sub pragul de 700 de euro.

”Cu toate acestea, HR-ul este unul dintre domeniile cel mai puțin căutate de specialiștii români care vor să emigreze. Deși știu că în afară ar putea câștiga mult mai bine, iar în Europa de Vest și în regiunea nordică diferențele sunt chiar mai mari decât cele de la nivelul regiunii, cei care vor să emigreze caută alte domenii precum vânzările, sectorul financiar sau IT-ul. Un specialist în resurse umane care ar vrea să emigreze în Finlanda, spre exemplu, ar trebui să se aștepte la un salariu mediu de 2.310 euro pe lună”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii
resurse umane