UE așteaptă proiectul de impozitare a “GAFA” - Google, Apple, Facebook și Amazon - la începutul lui 2018

UE așteaptă proiectul de impozitare a “GAFA” - Google, Apple, Facebook și Amazon - la începutul lui 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2017

Șefii de stat și de guverne din UE s-au declarat ”nerăbdători” să vadă propunerile Comisiei Europene (CE) cu privire la impozitarea giganților în domeniul tehnologiei până la începutul anului viitor, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ei au subliniat însă că inițiativa europeană ar trebui să fie în concordanță cu ”activitatea în curs la nivelul OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economice)” în acest dosar, scrie News.ro.

Franța și Italia au apreciat deja că este necesar ca UE să adopte propriile măsuri, în cazul în care OCDE, din care fac parte și Statele Unite și Japonia, nu reușește să ajungă la un acord.

În colimatorul Bruxellesului se află “GAFA” (Google, Apple, Facebook și Amazon), acuzate cu regularitate că fac ”optimizare fiscală” în Europa.

Taxa de solidaritate va crește costurile angajatorului cu salariile, deși guvernul promitea reducerea poverii fiscale CITEȘTE ȘI Taxa de solidaritate va crește costurile angajatorului cu salariile, deși guvernul promitea reducerea poverii fiscale

O propunere franceză de impozitare a Gafa pe baza cifrei lor de afaceri realizate în fiecare țară în parte - și nu pe baza profitului în filiale instalate în state considerate paradisuri fiscale - a primit în decurs de câteva săptămâni susținerea a 19 state membre UE.

Ea se lovește, în schimb, de rezervele mai multor state membre - între care Irlanda și Luxemburgul, două state care cu impozite foarte favorabile companiilor din domeniul digital.

Comisia Europeană dorește ca statele membre să ajungă până în decembrie la un compromis și să-și transmită propunerile la OCDE, așteptate în aprilie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
facebook
impozitare