ULTIMA ORĂ Finanțe: Înregistrarea în SPV, obligatorie de la 1 martie 2022

ULTIMA ORĂ Finanțe: Înregistrarea în SPV, obligatorie de la 1 martie 2022
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 24 aug 2021

Înregistrarea în SPV a firmelor și persoanelor care desfășoară profesii liberale și activități independente va fi obligatorie de la 1 martie 2022, a anunțat ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu. De asemenea, tot la 1 martie 2022 va debuta în sistem pilot și programul SAF-T, a spus acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrebat dacă va exista o perioadă de tranziție, ministrul a spus ca obligația va fi efectivă de la 1 martie 2022.

ANAF cheltuiește aproape 40 milioane lei pentru servicii auto destinate celor aproape 600 de mașini ale Direcției Antifraudă CITEȘTE ȘI ANAF cheltuiește aproape 40 milioane lei pentru servicii auto destinate celor aproape 600 de mașini ale Direcției Antifraudă

Pentru marii contribuabili, sistemul SAF-T - Standard Audit File for Tax va deveni operațional de la 1 ianuarie 2022.

Totodată, ministrul a anunțat că un alt proiect important al ANAF, e-facturare, va funcționa în prima fază ca proiect-pilot pentru instituțiile guvernamentale, iar ulterior și în relatia dintre firme.

Proiectul pilot va fi implementat din septembrie 2021.

Conceptul SAF-T, fișier de audit standard, pentru schimb de date cu ANAF, va intra în testare cu 1 septembrie și va fi implementat pentru marii contribuabili începand cu 1 ianuarie 2022.

Înregistrarea instituțiilor publice în Patrimven se va aplica cu 1 martie 2022.

Finanțele schimbă Codul Fiscal - sunt vizate, printre altele, impozitarea clădirilor cu destinație mixtă, inclusiv activități economice, ale persoanelor fizice, deductibilitatea deprecierii creanțelor CITEȘTE ȘI Finanțele schimbă Codul Fiscal - sunt vizate, printre altele, impozitarea clădirilor cu destinație mixtă, inclusiv activități economice, ale persoanelor fizice, deductibilitatea deprecierii creanțelor

Profit.ro a relatat anterior că ANAF a ajuns în 2020 la un nivel de 97,9% în ce privește depunere online a declarațiilor, potrivit datelor agenției, în contextul în care pandemia a forțat anul trecut ANAF și contribuabilii să mute comunicarea fiscală mai rapid în online. Declarațiile fiscale reprezintă o parte importantă a comunicării dintre plătitorii de taxe și Fisc. 

Anterior, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect care prevede că înrolarea în serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV), serviciu de comunicare la distanță operat de ANAF, va deveni obligatorie pentru persoanele juridice, asocierile și alte entități fără personalitate juridică, precum și pentru persoanele fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent.

viewscnt
Afla mai multe despre
inregistrare
spv
anaf
firme
obligatorie
martie
vilceanu