ULTIMA ORĂ Finanțele se răzgândesc: Declarația unică va putea fi depusă și pe hârtie, nu doar online

ULTIMA ORĂ Finanțele se răzgândesc: Declarația unică va putea fi depusă și pe hârtie, nu doar online
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 14 mai 2019

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că Declarația unică va putea fi depusă și în format fizic, pe hârtie, având în vedere, pe de o parte, probleme de funcționare ale Spațiului Privat Virtual, iar pe de altă parte accesul mai dificil al anumitor contribuabili la acest sistem online al ANAF. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Eva, eterna muză! CITEȘTE ȘI Eva, eterna muză!

Teodorovici a explicat că modernizarea sistemului informatic al ANAF va fi finalizată anul viitor, iar până atunci depunerea Declarației unice va fi acceptată și în format fizic.  

Pe de o parte, este vorba de sistemul informatic, pe de altă parte, de accesul anumitor contribuabili la un astfel de mijloc de comunicare modern. Din acest motiv, avem în calcul acceptarea și în forma pe hârtie a acestei Declarații unice pentru o anumită perioadă de timp, până lucrurile se reglează definitiv”, a declarat Teodorovici.

ULTIMA ORĂ TVA va fi redusă de la 9% la 5% pentru livrarea anumitor alimente CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ TVA va fi redusă de la 9% la 5% pentru livrarea anumitor alimente

Întrebat de jurnaliști dacă asta înseamnă că declarațiile vor putea fi depuse, prin urmare, și fizic anul acesta, ministrul Finanțelor a confirmat.

El a arătat că i-au fost adresate foarte multe solicitări în această privință, iar acestea sunt justificate, în sensul unei alternative pentru contribuabili, cel puțin până când sistemul va fi modernizat.

ULTIMA ORĂ Termen extins pentru acordarea bonificației de plată anticipată a deciziilor de impunere. Guvernul șterge datoriile la sănătate în cazul persoanelor cu venituri sub salariul minim brut CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Termen extins pentru acordarea bonificației de plată anticipată a deciziilor de impunere. Guvernul șterge datoriile la sănătate în cazul persoanelor cu venituri sub salariul minim brut

Declarația unică a fost introdusă anul trecut și reprezintă o schimbare majoră prin trecerea, începând cu obligațiile fiscale aferente anului 2018, de la sistemul deciziilor de impunere emise de Fisc la un sistem de autoimpunere.

În mod excepțional, în 2018, Declarația unică trebuia depusă până la 31 iulie, dar din 2019 data limită a fost stabilită în luna martie.

În luna martie, anul acesta, însă, termenul limită până la care trebuie depusă declarația unică a fost extins tot la 31 iulie.

Prin intermediul Declarației unice, trebuie declarate următoarele tipuri de venit realizat: venituri/pierderi din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, determinate în sistem real, venituri din transferul titlurilor de valoare, venituri din investiții realizate din străinătate, precum dividende, dobânzi, pensii.

viewscnt
Afla mai multe despre
declaratia
unica
depunere
hartie
format
online
teodorovici
anaf