ULTIMA ORĂ Firmele primesc timp suplimentar pentru restructurarea datoriilor. Plafonul pentru datorii a fost eliminat

ULTIMA ORĂ Firmele primesc timp suplimentar pentru restructurarea datoriilor. Plafonul pentru datorii a fost eliminat
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 28 ian 2020

Guvernul a stabilit marți un nou termen pentru depunerea intenției de restructurare, respectiv în perioada 1 februarie - 31 martie 2020, și a decis prorogarea termenului limită pentru depunerea cererii de restructurare, conform OG 6/2019, de la 8 februarie până la 31 iulie 2020. De asemenea, a fost eliminat plafonul de 1 milion de lei, astfel încât de măsura restructurării să poată beneficia și debitorii cu restanțe mai mici de 1 milion lei la 31 decembrie 2018 și care nu au fost stinse până la data intrării în vigoare a ordonanței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După cum a prezentat Profit.ro, numai 5-10% dintre companiile care au depus notificări în baza OG 6/2019 au depus planul de restructurare și testul creditorului privat prudent.

Astfel, Guvernul a prelungit termenul limită pentru depunerea acestor documente, în baza prevederilor OG 6/2019 privind restructurarea datoriilor de peste 1 milion de lei acumulate de companii până la finalul anului 2018.

ULTIMA ORĂ Schimbări la popriri - ANAF ar urma să ridice popririle imediat după achitarea datoriei. Cîțu promite ”în cel mult oră” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Schimbări la popriri - ANAF ar urma să ridice popririle imediat după achitarea datoriei. Cîțu promite ”în cel mult oră”

În cazul contribuabililor care nu au notificat intenția, până la 31 octombrie 2019 și, respectiv, nu au depus planul de restructurare în termenul limită prevăzut până acum de ordonanță (8 februarie 2020), ANAF urmează să solicite deschiderea procedurii insolvenței după această dată.

Contribuabilii vizați reprezintă un segment semnificativ atât din perspectiva cifrei de afaceri, cât și numărului de angajați, adică aproximativ 60.000 de angajați, conform datelor oficiale. 

Anul trecut a fost prorogat termenul pentru depunerea notificărilor până la 31 octombrie, deși cel inițial era 30 septembrie. Această decizie a determinat companiile să inițieze realizarea planurilor de afaceri după data de 1 noiembrie. Nu s-a regăsit atunci aceeași măsură și la depunerea planurilor de restructurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
restructurare
veridio
datorii