ULTIMA ORĂ VIDEO OUG 114 cu taxe pe bănci, energie și telecomunicații va fi adoptată tacit de senatori, fără nicio modificare. Teodorovici a cerut amânarea dezbaterilor, cu promisiunea că Guvernul analizează posibile modificări

ULTIMA ORĂ VIDEO OUG 114 cu taxe pe bănci, energie și telecomunicații va fi adoptată tacit de senatori, fără nicio modificare. Teodorovici a cerut amânarea dezbaterilor, cu promisiunea că Guvernul analizează posibile modificări
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 26 feb 2019

Comisia de buget-finanțe din Senat a amânat, astăzi, la cererea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, întocmirea unui raport pentru Ordonanța de Urgență 114/ 2018, care introduce taxe în domeniul bancar, energetic și de telcomunicații. Ordonanța are termen de adoptare tacită data de vineri, 1 martie, iar până atunci nu va mai fi discutată în comisia de raport și, prin urmare, senatorii nu vor mai avea ocazia să introducă modificări, respectiv nici măcar să o voteze. Teodorovici a susținut că Guvernul discută acum pentru fiecare domeniu, astfel încât să stabilească dacă se impun modificări. Surse poltice susțin că eventuale modificări vor fi prezentate în Parlament săptămâna viitoare de premierul Viorica Dăncilă. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia de specialitate ar fi trebuit să întocmească un raport pentru OUG 114, astfel încât actul normativ să poată fi votat de Senat mâine, în ultima zi de plen înainte de 1 martie, termenul de adoptare tacită a ordonanței.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a venit însă astăzi la lucrările comisiei și a solicitat ca dezbaterea OUG 114 să fie amânată, iar cu votul senatorilor PSD, majoritari în comisie, propunerea acestuia a fost adoptată, Acest lucru înseamnă că OUG 114 va fi adoptată tacit de Senat și transmisă fără nicio modificare spre dezbatere și adoptare Camerei Deputaților.

EXCLUSIV Modificarea OUG 114 - Încălzirea centralizată a populației scapă de gazele rusești CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Modificarea OUG 114 - Încălzirea centralizată a populației scapă de gazele rusești

Todorovici a susținut în comisie că la nivel de Guvern vor exista discuții pe fiecare sector în parte - bancar, energie, comunicații -, astfel încât Executivul să vină, eventual, cu propuneri de modificări, dacă în urma discuțiilor va reieși concluzia că ordonanța trebuie astfel ”îmbunătățită”.

Surse politice de la Putere susțin că, în urma acestor discuții, premierul Dăncilă va prezenta săptămâna viitoare, în Camera Deputaților, eventualele modificări la OUG 114.

Atât senatorii ALDE, cât și UDMR au arătat că OUG 114 trebuie modificată.

Senatorii din Opoziție depuseseră o serie de amendamente pentru anularea taxelor impuse de Guvern prin această ordonanță.

EXCLUSIV PSD vrea să modifice OUG 114, la presiunea autorităților locale. Firmele de deszăpezire, mai \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PSD vrea să modifice OUG 114, la presiunea autorităților locale. Firmele de deszăpezire, mai "influente" decât băncile, firmele din energie și telecom

Totodată, cele mai importante amendamente la Ordonanță, depuse din partea puterii și obținute de către Profit.ro, au fost propuse de către ALDE și par, cel puțin la prima vedere, să îi avantajeze pe distribuitorii și furnizorii de energie și gaze.

De asemenea, un amendament propus de parlamentarii PSD la OUG 114 introduce firmele care desfășoară activități de deszăpezire și întreținere a drumurilor în categoria firmelor din domeniul construcțiilor, ai căror angajați vor beneficia timp de 10 ani de impozite zero pe veniturile salariale.

Toate aceste amendamente nu vor mai putea fi însă adoptate acum în Senat.

viewscnt
Afla mai multe despre
oug 114
senat
adoptare
tacita
teodorovici
finante
banci
energie
comunicatii
modificare
amendamente