Un avocat și un fost șef DSP Olt, ambii în trecut având probleme cu justiția - numiți la cabinetul noii șefe a Fiscului

Un avocat și un fost șef DSP Olt, ambii în trecut având probleme cu justiția - numiți la cabinetul noii șefe a Fiscului

Andrei Iordache (stânga, sursă captura video) și Marius Stăncescu (dreapta, sursă Facebook)

Marius Oncu
Marius Oncu
scris 29 ian 2019

Avocatul Marius Stăncescu și fostul șef al Direcției de Sănătate Publică Olt Andrei Iordache au fost numiți de noul președinte al ANAF, Mihaela Triculescu, în postul de consilier, respectiv șef de cabinet, potrivit informațiilor Profit.ro, confirmate de cei doi. Iordache este un apropiat al noii șefe a ANAF, presa relatând că Darius Vâlcov, cel care ar fi susținut numirea lui Triculescu în funcție, a cunoscut-o pe aceasta chiar prin intermediul lui Iordache.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei doi au avut în trecut probleme cu justiția.

De ce este important: În contextul în care noii președinte a ANAF i-a fost reproșată lipsa de experiență în administrarea unui structuri de asemenea anvergură, oamenii din jurul acesteia, care trebuie să o consilieze, sunt mai importanți decât erau, de exemplu, în mandatul fostului șef al Fiscului Ionuț Mișa, cu o carieră lungă în ANAF, dar și fost ministru și secretar de stat la Finanțe.

FOTO Dragnea, Tăriceanu, Teodorovici și Vâlcov s-au întâlnit, fără Dăncilă, pentru a discuta proiectul de buget CITEȘTE ȘI FOTO Dragnea, Tăriceanu, Teodorovici și Vâlcov s-au întâlnit, fără Dăncilă, pentru a discuta proiectul de buget

Potrivit Adevărul, Iordache a intrat în politică la începutul anilor 2000, alegând PNL. În campania alegerilor locale, într-una din acțiunile sale electorale, îi flutura, în cadrul unei conferințe de presă, lui Darius Vâlcov (la acel moment șeful PDL Olt) o pereche de cătușe, amenințând că va avea probleme cu legea, pe șeful PSD Olt de atunci, fostul vicepremier Paul Stănescu, numindu-l „șeful mafiei locale PSD“, relatează publicația citată.

Ulterior, Iordache a schimbat tabăra și, susținut de Darius Vâlcov, proaspăt ajuns și el în PSD, a fost numit manager al Spitalului Județean de Urgență Slatina, intrat tot în acei ani din administrarea Ministerului Sănătății în cea a Consiliului Județean Olt. Din funcția de manager al spitalului slătinean a fost schimbat în ianuarie 2016, după patru ani, la acel moment Iordache organizând o conferință de presă în care vorbea și de presupusele sale legături cu Darius Vâlcov, de care era suspectat, afirmând, conform relatărilor presei, că: „nu eu, în ultimii 10 ani, până în ziua de azi, nu eu am făcut afaceri cu Vâlcov, alții au făcut afaceri cu Vâlcov, nu eu am făcut strategii politice și am fost pe afiș electoral să cerșesc voturi cu Vâlcov în spate, ușor în umbră, pentru a câștiga anumite funcții (n.r. - aluzie la afișul cu Vâlcov și Stănescu), alții au făcut acest lucru, mie cred că maxim ce mi se poate reproșa este că încă îi mai răspund la telefon și că nu i-am întors spatele“.

În 2015, Darius Vâlcov, care la acel moment ocupa funcția de ministru al Finanțelor, fusese reținut de procurorii DNA. Andrei Iordache a păstrat relația cu actualul consilier al prim-ministrului, presa relatând recent că noua șefă a ANAF, Mihaela Triculescu, i-ar fi fost prezentată lui Vâlcov de către acesta.

ANAF a lansat operațiunea Iceberg, de verificare a celor mai mari companii din România. În urmă cu o lună, Dragnea atenționa marile companii să nu mai încerce să șantajeze: \ CITEȘTE ȘI ANAF a lansat operațiunea Iceberg, de verificare a celor mai mari companii din România. În urmă cu o lună, Dragnea atenționa marile companii să nu mai încerce să șantajeze: "România nu e sat fără câini!"

În 2013, Iordache a fost arestat cu acuzația că ar fi ajutat la măsluirea unor probe de sânge, potrivit publicației Adevărul.

La rândul său, Marius Stăncescu a fost condamnat în 2014 la 3 ani cu suspendare, acuzat fiind într-un dosar de trafic de influență și fals în înscrisuri.

Potrivit agenției Mediafax, Stăncescu a fost condamnat în 2014 la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care și fostul consilier superior ANAF Adrian Gavrilă a fost condamnat definitiv tot la trei ani de închisoare cu suspendare, acuzat că ar fi cerut sute de mii de euro de la administratorul unei firme, pentru ca acesta să nu fie cercetat pentru evaziune și contrabandă și a nu fi executat silit.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată, în 10 martie 2011, pe Marius Stăncescu pentru trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârșit în scopul de a ascunde infracțiunile de corupție, și pe Adrian Gavrilă pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani.

Și, totuși, se poate? Câteva comentarii ”la cald” despre modificările de impact aduse Codului de procedură fiscală CITEȘTE ȘI Și, totuși, se poate? Câteva comentarii ”la cald” despre modificările de impact aduse Codului de procedură fiscală

La începutul lunii ianuarie, Mihaela Triculescu, lichidator judiciar specialist în insolvență, fost director adjunct în Centrul Regional pentru Formarea Profesională a Adulților Dolj, a fost numită la șefia ANAF, înlocuindu-l pe Ionuț Mișa. Numirea lui Triculescu a fost contestată vehement în media, principalul reproș fiind că acesteia îi lipsește experiența pentru a ocupa un post vital pentru buna funcționare a statului, cum este cel de șef al Fiscului.

În ultimii trei ani, Triculescu a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii. Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice.

Mișa conducea ANAF din luna martie, după ce anterior, pentru 9 luni, ministru al Finanțelor. El a condus și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF. Mișa a revenit acum pe postul de șef al acestei direcții, fiind deja și membru în Consiliul de Administrație al Eximbank.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
presedinte
consilier
sef cabinet
mihaela triculescu
marius stăncescu
andrei iordache