Un pensionar din Arad ar trebui să plătească timp de șase milenii o datorie pentru care i s-a pus poprire pe venituri

Un pensionar din Arad ar trebui să plătească timp de șase milenii o datorie pentru care i s-a pus poprire pe venituri
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2017

Un pensionar din Arad ar trebui să plătească timp de șase milenii o datorie de aproximativ 3.000.000 de lei pentru care i-a fost pusă poprire pe pensie, el plătind o rată lunară de numai 39 de lei din cauza venitului mic pe care îl are. Alți 5.675 de pensionari arădeni au popriri pe venituri și obligația de a achita rate ce au fost calculate chiar și la câteva sute de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul Casei Județene de Pensii (CJP) Arad, Mihaela Vasil, a declarat, vineri, corespondentului News.ro, că 5.675 de persoane din județ au popriri pe pensii, din cauza unor datorii pe care le au către stat, bănci, firme sau persoane fizice, în urma unor procese pierdute.

În unele cazuri este vorba despre sentințe cu privire la atragerea răspunderii patrimoniale în urma unor falimente sau de datorii acumulate către administrațiile locale.

Cea mai mare rată lunară de achitat este de 1.333 lei, în cazul unei persoane care are o datorie către Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP).

În schimb, cea mai mică rată este de 1 leu pe lună, situație în care se află zeci de pensionari cu venituri ușor peste pragul de 534 de lei pe lună.

”Nu se poate reține mai mult de o treime din venitul ce depășește plafonul de 534 de lei în cazul unei singure popriri sau jumătate din această sumă pentru mai multe popriri”, a declarat Mihaela Vasil.

EXCLUSIV Președintele ANAF pregătește în Spațiul Privat Virtual facilități pentru firme care vor schimba relația acestora cu Fiscul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Președintele ANAF pregătește în Spațiul Privat Virtual facilități pentru firme care vor schimba relația acestora cu Fiscul

Cea mai lungă perioadă care a fost calculată pentru plata datoriilor este de 6.447 de ani. Este cazul unui pensionar căruia i se reține lunar 39 de lei, pentru că are o pensie mică, de aproximativ 600 de lei, în condițiile în care datoria sa este de peste 3.000.000 de lei.

Un alt arădean are de achitat timp de 910 ani o rată de 353 de lei, calculată la pensia actuală, având o datorie de 3.856.224 lei, cea mai mare pentru care a fost poprită o pensie în județ.

Un alt pensionar are de achitat timp de peste 500 de ani rate pentru o datorie de 2.653.144 lei.

De asemenea, 3.218 arădeni cu datorii la CARP au popriri de pensii, în majoritatea cazurilor graficul de plată fiind de câțiva ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
poprire
venturi
anaf