Taxa pe importuri dorită de Trump ar avea un impact semnificativ în 10 state americane

Taxa pe importuri dorită de Trump ar avea un impact semnificativ în 10 state americane
scris 6 apr 2017

Taxa pe importuri pe care vrea să o introducă Donald Trump ar avea un impact negativ semnificativ în 10 state federale americane, dintre care șapte sunt predominant republicane și l-au votat în alegeri pe președinte, potrivit unui raport realizat de două organizații conservatoare susținute de frații miliardari Koch, relatează Reuters.

Raportul publicat joi de organizațiile  Freedom Partners și Americans for Prosperity avertizează că taxa la graniță de  20%, care ar urma să fie aplicată importurilor, ar afecta toate cele 50 de state americane, dar 10 vor suporta cel mai mare impact, din cauza dependenței de importuri, scrie News.ro.

În șapte dintre aceste state, respectiv Georgia, Kentucky, Louisiana, Michigan, Carolina de Sud, Tennessee și Texas, Trump a câștigat alegerile în 2016. Lista celor mai vulnerabile state la această taxă mai include California, New Jersey și Illinois, favorabile democratei Hillary Clinton.

Raportul este cel mai recent atac la un element central al planului de reformă fiscală al republicanilor, susținut de președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, din partea unor organizații susținute de industriașii miliardari Charles și David Koch, care susțin puternic candidați politici conservatori.

Opoziția față de taxa de ajustare la graniță, sau BAT, din partea fraților Koch și a industriilor dependente de importuri sugerează că reforma fiscală va avea de parcurs un drum dificil.

Cum calculezi salariile în 2017 - noțiuni de bază, modele de calcul CITEȘTE ȘI Cum calculezi salariile în 2017 - noțiuni de bază, modele de calcul

Rețeaua Koch s-a opus și proiectului de lege pentru sănătate, promițând sprijin în campania electorală parlamentarilor conservatori care au refuzat să susțină proiectul.

Noua taxă este respinsă deja de un număr de senatori republicani, care ar putea împiedica aprobarea reformei fiscale din acest motiv.

Organizațiile Koch, care includ conglomeratul Koch Industries,  au avertizat că taxa de ajustare la graniță ar putea devasta economia americană prin creșterea prețurilor bunurilor de consum, inclusiv cel al benzinei.

Asociațiile Koch au precizat că susțin reforma fiscală, dar nu și taxa pe importuri.

Rafinăriile deținute de Koch Industries depind de importurile de petrol din Canada.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa pe importuri
trump