Urmează restructurarea ANAF: Marile cazuri de evaziune vor fi instrumentate de organele abilitate

Urmează restructurarea ANAF: Marile cazuri de evaziune vor fi instrumentate de organele abilitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2023

ANAF va avea parte de o restructurare, conform declarațiilor ministrului Finanțelor, Marcel Boloș. Potrivit acestuia, va fi descentralizată Direcția de Mari Contribuabili care este condusă de Ionuț Mișa(fost șef ANAF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Direcția de mari contribuabili aduce aproape jumătate din veniturile lunare pe care le încasăm prin intermediul ANAF. Vizăm o descentralizare a activității pe care o desfășoară. Sunt 3.373 de mari contribuabili care aduc 15 miliarde lei lunar”, a spus Boloș.

EXCLUSIV Antifrauda derulează controlul pe adaosuri comerciale anunțat de Profit.ro. Vine un val de amenzi. Prima victimă este Selgros, urmată rapid, deja, de un distribuitor cu amenda maximă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Antifrauda derulează controlul pe adaosuri comerciale anunțat de Profit.ro. Vine un val de amenzi. Prima victimă este Selgros, urmată rapid, deja, de un distribuitor cu amenda maximă

“Vrem ca activitatea să fie mult mai eficientă din perspectiva colectării resurselor bugetului de stat.”

El a precizat că aproximativ 30 de miliarde suma pe care o încasează lunar Ministerul Finanețelor prin intermediul ANAF. „Este principala noastră sursă de venituri”, a precizat ministrul.

De asemenea, Boloș a spus că Ministerul are în vedere și activitatea Direcției de management a riscurilor “astfel încât inspecțiile noastre să nu fie făcute de multe ori fără rezultate, ci să ne concentrăm mai bine asupra corelării între inspecția fiscală și indicatorii de risc, mai ales a celor care privesc evaziunea fiscală”, arată Hotnews.ro

O altă restructurare a activității țintește marile averi.

„Aici vorbim de persoane fizice. Să îmbunătățim eficiența activității desfășurată de ANAF. Avem și partea de digitalizare pe zona asta”, precizat el, menționând că speră ca acest pachet privind consolidarea capacității instituționale ANAF să fie public în 30 de zile.

Potrivit acestuia, Ministerul are în vedere în vedere și un proiect de lege “care să vină complementar la măsurile de combatere a evaziunii fiscale prin care țintim ca problemele ce țin de instrumentarea marilor cazuri de evaziune să fie făcute de organele abilitate ale statului și să înăsprim pedepsele”.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
ionuț mișa