Zece prinți și zeci de foști miniștri, arestați în Arabia Saudită pentru corupție

Zece prinți și zeci de foști miniștri, arestați în Arabia Saudită pentru corupție
scris 5 nov 2017

Zece prinți și zeci de foști miniștri au fost arestați, sâmbătă seara, în Arabia Saudită, în urma deciziei unei comisii anticorupție, a anunțat canalul de televiziune Al-Arabiya, relatează presa internațională.

Arestările au avut loc la scurt timp după înființarea acestei comisii,  condusă de prințul moștenitor Mohammad bin Salman, în vârstă de 32 de ani, arată news.ro.

Bin Salman (MBS), care controlează principalele pârghii ale guvernării, încearcă să pună capăt contestărilor interne înaintea transferării oficiale a puterii de către tatăl său, regele Salman, în vârstă de 81 de ani.

Beny Steinmetz și Tal Silberstein au fost reținuți în Israel. Ambii sunt implicați în dosare de corupție și în România CITEȘTE ȘI Beny Steinmetz și Tal Silberstein au fost reținuți în Israel. Ambii sunt implicați în dosare de corupție și în România

Două decrete regale au fos publicate, între care unul în care se arată demiterea ministrului Economiei, Adel al-Faqieh.

De asemenea, ministrul Gărzii naționale Met'ib ben Abdallah, a fost demis, la fel ca și comandantul marinei saudite, Abdallah Sultan.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
printi
arabia
coruptie