Britanicii de la Vast Resources au atras 1,3 milioane de dolari pentru operațiunile din România

Britanicii de la Vast Resources au atras 1,3 milioane de dolari pentru operațiunile din România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 nov 2017

Administratorul minelor polimetalice Mănăila și Băița Plai, compania britanică Vast Resources, a atras 1 milion de lire sterline (1,3 miloane de dolari) pentru finanțarea operațiunilor din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma a fost obținută printr-un plasarea a 190 milioane de acțiuni la prețul de 0,525 peni (0,0069 dolari) pe unitate.

Compania vrea să atragă încă 1,3 milioane de lire sterline (1,7 milioane de dolari) de la actualii acționari, printr-o nouă emisiune de acțiuni la același preț.

Vast Resources deține în România 100% din proiectul minier Mănăila, județul Suceava, și 80% din mina polimetalica de la Băița Plai, județul Bihor, pentru care estimează că va obține în curând licența de exploatare.

Bancherii așteaptă contracția creditării din cauza creșterii dobânzilor, dar nu văd niciun dezastru pe piața valutară la depreciere de doar 1% CITEȘTE ȘI Bancherii așteaptă contracția creditării din cauza creșterii dobânzilor, dar nu văd niciun dezastru pe piața valutară la depreciere de doar 1%

În total, așa cum a estimat anterior, compania are nevoie de 10 milioane de dolari pentru a finanța extinderea minei de la Mănăila, redeschiderea minei de la Băița și alte proiecte.

Reprezentanții companiei vor ca cea mai mare parte a acestei sume să fie atrasă prin îndatorare, mai exact printr-un acord prealabil de vânzare a produselor miniere, pentru care compania a început deja licitațiile.

Rezultatele favorabilă ale forajului de explorare de la Cârlibaba permit companiei să atragă finanțare fără vânzarea de acțiuni, deși compania intenționa, anterior, să cedeze o participație de aproximativ 30% la companie.

La finele lunii septembrie, administratorul minelor polimetalice Mănăila și Băița Plai anunța că a avut discuții “constructive” cu investitorii interesați să finanțeze cu până la 10 milioane de dolari activitățile din România, aceștia fiind de acord să investească pe bază de proiecte, fără să primească în schimb acțiuni la companie.

Luna trecută, Vast Resources a anunțat că operațiunea de foraj pentru explorarea perimetrului de la Cârlibaba are rezultate, confirmând zonele mineralizate și structurile geologice indicate în studiile realizate anterior. Compania poate, astfel, dezvolta o nouă carieră polimetalică la Cârlibaba, ceea ce presupune construirea unei instalații de procesare metalurgice, care va reduce costurile operaționale ale minei cu până la 25%.

Noua carieră de la Cârlibaba ar urma să facă parte, alături de cea de la Mănăila, dintr-un complex metalurgic extins, cu o unitate de procesare comună. Facilitatea de producție va fi construită fie la Mănăila, fie la Cârlibaba, și va înlocui actuala unitate din Iacobeni. Cârlibaba este contectată cu Mănăila printr-un tunel subteran de 2 kilometri care ar putea facilitata transportul minereului de la Mănăila și operațiunile subternane la noua facilitate de procesare.

 Britanicii de la Vast Resources estimează că extinderea activității în perimetrul de la Cârlibaba, adiacent minei de la Mănăila (Suceava), va duce la dublarea producției și, în acest context, compania are în plan să angajeze circa 70 de persoane în zonă.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
manails
mina
actiuni
bita
carlibaba
finantare