Vast Resources: Potențialele investiții de 10 milioane dolari în România, pe bază de proiecte. Investitorii nu mai primesc acțiuni în schimbul banilor

Vast Resources: Potențialele investiții de 10 milioane dolari în România, pe bază de proiecte. Investitorii nu mai primesc acțiuni în schimbul banilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 sep 2017

Administratorul minelor polimetalice Mănăila și Băița Plai, compania britanică Vast Resources, a anunțat că a avut discuții “constructive” cu investitorii interesați să finanțeze cu până la 10 milioane de dolari activitățile din România, aceștia fiind de acord să investească pe bază de proiecte, fără să primească în schimb acțiuni la companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iulie, Vast Resources a ajuns la un acord preliminar cu un investitor al cărui nume nu a fost făcut public, dar care are o “experiență semnificativă în România”, în vederea obținerii unei finanțări de până la 10 milioane de dolari, în schimbul unei participații de circa 30% la compania britanică. Fondurile vor fi utilizate în special pentru operațiunile din România.

O lună mai târziu, fondul african Sub-Sahara, unul dintre creditorii Vast Resources, și-a exercitat dreptul de furniza o finanțare echivalentă, reprezentanții fondului declarând că vor să se întâlnească cu investitorul din România pentru a decide asupra unei modalități de colaborare mutual benefică.

Scumpiri de peste 5% la gaze și electricitate în ultimul trimestru al anului UPDATE: ANRE a avizat scumpirea electricității cu 3 bani/KWh în regim reglementat. Furnizorii solicitaseră o majorare de trei ori mai mare CITEȘTE ȘI Scumpiri de peste 5% la gaze și electricitate în ultimul trimestru al anului UPDATE: ANRE a avizat scumpirea electricității cu 3 bani/KWh în regim reglementat. Furnizorii solicitaseră o majorare de trei ori mai mare

În urma discuțiilor "constructive" purtate recent cu cei doi investitori, compania britanică a transmis acționarilor că aceștia au fost de acord să investească doar la nivel de proiecte, iar clauza din acordul preliminar prin care investitorii ar fi primit până la 29,9% din acțiunile Vast Resources va fi eliminată.

“Nu mai există intenția de a oferi investitorilor noi acțiuni (…), care le-ar fi permis acestora să preia până la 29,9% din capitalul social lărgit al companiei”, arată Vast Resources.

Vast Resources deține în România 100% din proiectul minier Mănăila, județul Suceava, și 80% din mina polimetalica de la Băița, județul Bihor, pentru care estimează că va obține în curând licența de exploatare.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
investitori
finantare
proiecte
manaila
baita plai