Procurorii DNA efectuează zece percheziții în județele Iași și Suceava, pentru destructurarea unei rețele de trafic de influență, în care sunt implicați oameni de afaceri, avocați, procurori și judecători.
Curtea Constituțională a României a declarat neconstituționale mai multe articole din Codul de Procedură Fiscală și a stabilit că și statul trebuie să achite contribuabilului dobânzi și penalități aferente sumelor datorate.
Surse judiciare precizează că omul de afaceri care i-a dat mită Elenei Udrea este Bogdan Buzăianu, care deținea Energy Holding. În replică, Elena Udrea a declarat, public, că este "în război" cu Buzăianu din 2005.
DNA solicită Parlamentului aviz pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea Elenei Udrea într-un nou dosar. Ea este acuzată că a cerut 5 milioane de dolari americani unui om de afaceri, astfel încît acesta să continue să obțină contracte de la Hidroelectrica. Surse judiciare precizează că Elena Udrea a primit 3,8 milioane de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro, pe care afaceristul o avea la Editura Evenimentul și Capital SRL. Procurorii susțin că Udrea a ajuns, astfel, să controleze publicațiile Capital și Evenimentul Zilei. Fostul ministru al Dezvoltării este acuzat și că a trecut Vila Săbărel din Eforie Sud pe o firmă a fostului consilier Tudor Breazu, pe care în realitate o controla tot ea.
ICCJ a admis un recurs în interesul legii (RIL) promovat de procurorul general și a stabilit că angajatorii de pe piața produselor și serviciilor nu mai pot fi amendați dacă își cheamă personalul la lucru în zilele de sărbătoare. Asta numai sub condiția ca angajații să primească, în compensare, libere sau un spor la salariul de bază.