Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că instituțiile dintr-un stat nu pot transfera între ele datele ce au caracter personal fără să-i informeze în prealabil pe cetățeni. Decizia a fost luată ca urmare a unei sesizări venite din partea Curții de Apel Cluj, după ce mai mulți avocați s-au adresat instanței, pe motiv că ANAF a transferat informații privind veniturile lor către CNAS, care le-a calculat contribuții suplimentare la sistemul de asigurări de sănătate.
Aurel Pană, fost director general adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a fost condamnat, definitiv, la șapte ani și șase luni de închisoare. Pană a fost acuzat că a primit 2,2 milioane de euro mită, pentru a acorda contracte de livrare și transport, aferente uleiului destinat persoanelor defavorizate.
Directorul executiv al HCM Baia Mare, Ioan Liviu Bala, a fost pus sub control judiciar, sub acuzațiile de auz în serviciu și complicitate la fals și evaziune fiscală. Procurorii DNA susțin că Bala și complicii le-au determinat pe handbaliste să semneze documente din care reieșea că ar fi primit, fiecare, suma de 65.000 de lei, în condițiile în care, în realitate, fiecare dintre sportive a primit mai puțin de 10.000 de lei.
Tribunalul Prahova a ridicat sechestrele impuse asupra conturilor directorilor ruși ai companiei Lukoil România, după ce, cu o zi înainte, a modificat și condițiile controlului judiciar, permițându-le să meargă oriunde pe teritoriul României. Același Tribunalul Prahova a înjumătățit, în urmă cu câteva săptămâni, și sechestrul pe conturile companiilor din grupul Lukoil, de la două, la un miliard de euro.
Mai mulți martori din dosarul Apa Nova au primit amenințări. Cu toate acestea, au dat declarații în fața procurorilor Anticorupție. Instanțele de judecată au considerat, însă, că, în pofida amenințărilor, suspecții nu reprezintă pericol public și nu trebuie arestați.