Procurorii DNA verifică, într-un nou dosar, disjuns din cel în care premierul Victor Ponta și senatorul Dan Șova au fost trimiși în judecată, ce alte persoane au fost implicate în infracțiunea de conflict de interese.
Completul de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție, căruia i-a fost repartizat aleatoriu dosarul Ponta – Șova, și care era condus de judecătorul Cristina Rotaru, s-a declarat incompatibil.
În același dosar, fostul director general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, este acuzat de cinci infracțiuni de abuz în serviciu. Cristea a fost condamnat, în februarie anul acesta, la 4 ani de închisoare cu suspendare, tot într-un dosar de corupție, în care inculpatul principal, fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu, a fost achitat definitiv. Cei doi au fost acuzați că, în complicitate, au impus cumpărarea de către fostul Complex Energetic Turceni a unui tractor forestier, importat din Ucraina, la prețul de 50.000 de dolari și vândut cu peste 832.000 de lei, procedurile de achiziție fiind ilegale.
Rechizitoriul prin care Dan Șova și Victor Ponta au fost trimiși în judecată scoate la iveală și legături cu alte dosare. Astfel, DNA susține că un document în baza căruia Dan Șova a câștigat un proces cu Monica Macovei era, de fapt, falsificat.
Procurorii DNA arată, în rechizitoriul prin care Victor Ponta a fost trimis în judecată, că acesta a copiat inclusiv greșelile de ortografie ale altor avocați atunci când a falsificat rapoartele de activitate juridică, pe care le-a prezentat inspectorilor ANAF, pentru a justifica de ce a primit bani de la SCA Șova și Asociații.