Cei aproape 1.000 de turiști care își plătiseră vacanțele la Mareea, dar nu au mai apucat să și beneficieze de acestea, deoarece, în vară, agenția a intrat în insolvență, au primit de la firma de asigurare doar 20% din suma pe care o achitaseră atunci când au cumpărat pachetul turistic.
Românii nu sunt mari consumatori de viețuitoare acvative, însă în cele aproximativ 35 de zile de dezlegări la acest produs alimentar consumă mai mult pește decât în celelalte 330 de zile din an împreună. Pentru a face față cererii din perioadele de "dezlegare", România importă crap din Ungaria și Bulgaria.
Eurolines, unul dintre cele mai mari grupuri de turism din România, încheie anul 2016 cu vânzări de 125 de milioane de euro, cu 13% mai mult decât cele înregistrate în anul precedent. Vânzările de pachete turistice ale rețelelor TUI TravelCenter și Eurolines s-au majorat cu 23% față de 2015.
Rețelele de socializare influențează din ce în ce mai mult decizia internauților români de a-și petrece vacanțele în destinații internaționale. Astfel, circa 45% dintre tinerii în vârstă de până în 34 de ani din mediul urban, cu venituri medii și peste medie, își planifică sejururile și în funcție de pozele sau impresiile pe care prietenii le postează pe Facebook, potrivit unui studiu al Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România.
Nicolae Bucovală, unul dintre cei mai mari hotelieri de pe litoral, cere viitorului Guvern taxe de maximum 20% pe salariile de peste 800-1.000 de euro, astfel încât firmele din turism să încerce să-i atragă pe angajații valoroși plecați la muncă în străinătate. O astfel de măsură de limitare a impozitării, crede omul de afaceri, ar fi cea mai bună soluție pentru încurajarea românilor de peste granițe să se întoarcă în țară.