Acțiunile americane scad pentru a doua zi

Acțiunile americane scad pentru a doua zi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 iun 2022

Acțiunile americane au scăzut pentru a doua zi joi, cu preocupările legate de creșterea economică în centrul atenției, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că va opera prima majorare de dobândă din ultimii peste 10 ani în iulie, în încercarea de a combate inflația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 s-a depreciat cu 2,4%, Dow Jones a închis cu un declin de aproape 2%, iar Nasdaq Composite a suferit un recul de 2,8%.

Într-o mișcare anticipată în piețe, BCE a păstrat dobânzile nemodificate la ședința de politică monetară de joi, însă a pregătit terenul pentru o majorare cu 0,25 puncte procentuale luna viitoare și din nou în septembrie, când nu este exclusă o creștere chiar mai mare a ratelor.

Zi bancară la bursă CITEȘTE ȘI Zi bancară la bursă

"Chiar dacă BCE doar se gândește la o creștere mare a dobânzii, cred că acest lucru spune destul de multe despre cât de preocupate sunt și ar trebui să fie băncile centrale de nivelul inflației. Băncile centrale arată că sunt dispuse să acționeze agresiv pentru a readuce inflația sub control, iar acest lucru afectează creșterea”, a comentat Fiona Cincotta, analist senior de piață la City Index, citată de Bloomberg.

Autoritățile americane vor publica vineri datele privind evoluția inflației în luna mai.

Acțiunile europene au închis, de asemenea, în scădere, extinzând declinul după anunțarea deciziilor de politică monetară ale BCE.

Stoxx Europe 600 s-a depreciat cu 1,36%, cu scăderi însemnate pe bursele majore: -1,54% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, -1,71% pentru DAX de la Frankfurt și -1,40% pentru referința CAC 40 de la Paris.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa sua