Acțiunile europene au închis în scădere după anunțurile BCE

Acțiunile europene au închis în scădere după anunțurile BCE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 iun 2022

Acțiunile europene au închis în scădere ședința de joi, iar costurile de împrumut din zona euro au urcat la maximul ultimilor 8 ani, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că pregătește, pentru luna viitoare, prima majorare a dobânzilor din 2011 și anticipează o altă majorare în septembrie. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 a închis în scădere cu 0,4%.

Hotărârea de vânzare de acțiuni Petrom ale statului către foștii salariați a fost rescrisă. Decizii esențiale, lăsate în seama ministrului CITEȘTE ȘI Hotărârea de vânzare de acțiuni Petrom ale statului către foștii salariați a fost rescrisă. Decizii esențiale, lăsate în seama ministrului

Banca Centrală Europeană (BCE) va încheia programul de achiziții lunare de active în iulie, tot atunci fiind programată și o primă majorare a ratelor dobânzilor de referință, potrivit deciziilor de politică monetară anunțate joi. Programul de achiziții nete lunare de active din zona euro va fi oprit de la 1 iulie, mutare ce va fi urmată de majorarea dobânzilor cu 25 de puncte de bază.

Deși decizia BCE este în linie cu așteptările, posibilitatea unei majorări mai mari a dobânzilor începând cu luna septembrie a alimentat îngrijorările investitorilor legate de evoluția economiei.

Imediat după declarațiile BCE, acțiunile europene și-au adâncit declinul, iar prețurile la obligațiunile guvernamentale germane au scăzut.

Dobânzile la titlurile de stat germane pe zece ani, de referință în zona euro, au atins maximul ultimilor 8 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
burse europene
bce