Acțiunile europene cad la minimul ultimei luni din cauza datelor economice nefavorabile și a îngrijorărilor Brexit

Acțiunile europene cad la minimul ultimei luni din cauza datelor economice nefavorabile și a îngrijorărilor Brexit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 oct 2019

Acțiunile europene au coborât miercuri la minimul ultimei luni, pe fondul intensificării temerilor legate de încetinirea economiei globale și a îngrijorărilor privind Brexit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra este în scădere cu 2,08%, cel mai mare declin înregistrat în rândul piețelor europene importante, în contextul în care premierul britanic Boris Johnson propune astăzi Uniunii Europene o "varianta finală" a acordului de Brexit. Johnson a reiterat intenția ca Marea Britanie să părească UE pe 31 octombrie indiferent dacă acordul va fi acceptat de Bruxelles sau nu.

Indicele CAC 40, al bursei de la Paris, este în coborâre cu 1,65%, iar DAX, al bursei de la Frankfurt, cu 1,32%.

Indicele Stoxx 600 este astăzi în scădere cu 1,48% după ce, ieri, a perdut 1,32%, cea mai mare scădere zilnică de la începutul lunii august.

EXCLUSIV FOTO One United a vândut un penthouse cu prețul record de 6,8 milioane euro. Apartament cu piscină în living CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO One United a vândut un penthouse cu prețul record de 6,8 milioane euro. Apartament cu piscină în living

O serie de rapoarte legate de evoluția sectorului manufacturier, atât în zona euro, cât și in SUA, au alimentat temerile investitorilor legate de încetinirea economiei globale, notează Reuters și Bloomberg.

Activitatea din sectorul manufacturier american a coborât la minimul ultimilor peste 10 ani în septembrie, în contextul în care tensiunile comerciale afectează exporturile, potrivit unui sondaj publicat de Institute for Supply Management (ISM).

În Germania, datele revizuite publicate marți de IHS Markit, au relevat faptul că indicele PMI al sectorului manufacturier, care surprinde intențiile de achiziții ale managerilor, a scăzut la 41,7 puncte în septembrie (de la 43,5 în august), cel mai redus nivel de la jumătatea anului 2009.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
manufactura
manufacturier
economie globala
brexit
johnson