Marca Tellur vine la bursă de săptămâna viitoare. ABN Systems a amendat prospectul pentru închiderea cu succes a ofertei de listare de la cumpăna dintre ani

Marca Tellur vine la bursă de săptămâna viitoare. ABN Systems a amendat prospectul pentru închiderea cu succes a ofertei de listare de la cumpăna dintre ani
scris 9 feb 2022

ABN Systems International se listează luni pe piața AeRO după o ofertă în care a atras de la investitori echivalentului a 1 milion de euro, de 7 ori mai puțin decât programase inițial.

Investitorii de portofoliu activi la Bursa de Valori București au disponibile la tranzacționare începând de săptămâna viitoare acțiunile ABN Systems Inernational (ABN). Compania, care deține brandul Tellur, a vândut la începutul anului 1,06 milioane acțiuni ale societății la prețul de 5,18 lei/acțiune, într-o ofertă publică, suma atrasă fiind de 5,49 milioane lei (1,11 milioane euro).

Plasamentele au reprezintat 13,69% din pachetul de 7,73 milioane acțiuni pus în vânzare. Pentru închiderea cu succes a ofertei, compania a amendat prospectul operațiunii în sensul prelungirii cu o săptămână a perioadei de subscriere și a diminuării sume minime necesare la 3 milioane lei, de la 30 milioane lei.

GRAFIC Puls de la BVB: presiunea pentru majorarea dobânzilor s-a temperat momentan CITEȘTE ȘI GRAFIC Puls de la BVB: presiunea pentru majorarea dobânzilor s-a temperat momentan

ABN Systems International – firmă care comercializează accesorii IT&C sub brandul Tellur – a realizat în anul 2002 o cifră de afaceri netă de 93,58 milioane lei și un rezultat net de 5,71 milioane lei. La S1 2021, profitul net era de 2,45 milioane lei.

ABN Systems este prezentă în peste 25 țări, atât prin rețele de distribuitori, cât și prin intermediul platformelor de retail online. Principalele piețe externe sunt situate în Europa, America, Africa și Orientul Mijlociu, în țări precum Africa de Sud, Canada, Franța, Germania, Israel, Italia, Polonia, Spania, Suedia, Turcia, UK și SUA. Planurile de expansiune externă, care vor fi susținute prin atragerea de finanțare de pe piața de capital, au în vedere atât creșterea pe piețele unde ABN Systems este prezentă acum, cât și accesarea de noi piețe în state din Europa de Vest, țările din fosta URSS, Orientul Apropiat și chiar America de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
abn systems
bursa
tellur
bvb
tradeville