Aeroportul Istanbul urcă pe primul loc în topul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa

Aeroportul Istanbul urcă pe primul loc în topul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa
scris 19 ian 2021

Aeroportul Istanbul a urcat pe prima poziție în clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa în 2020, depășind Paris Charles de Gaulle și London Heathrow.

Noul aeroport din Istanbul, finalizat în primăvara anului 2019, a procesat 23,4 milioane de pasageri anul trecut, fiind urmat de aeroportul parizian, cu 22,3 milioane de pasageri (-69,4% comparativ cu 2019).

London Heathrow, cel mai aglomerat aeroport european în 2019, a coborât pe locul al treilea, cu 22,1 milioane de pasageri procesați anul trecut (-73%).

Apple lucrează la un iPhone pliabil CITEȘTE ȘI Apple lucrează la un iPhone pliabil

Aeroportul londonez și-a pierdut titlul de cel mai aglomerat aeroport din Europa încă din luna octombrie, în contextul restricțiilor de călătorie introduse pe fondul pandemiei.

În timp ce majoritatea aeroporturilor din Europa de Vest - de la Frankfurt la Amsterdam și Barcelona - au înregistrat scăderi de 70% sau mai mari ale traficului de pasageri în 2020, principalele două aeroporturi din Istanbul și aeroportul Sheremetyevo (SVA) din Moscova au raportat un declin mai mic, reușind, astfel, să avanseze în clasament, scrie Bloomberg.

London Heathrow este urmat în top de aeroporturile din Amsterdam, Moscova, Frankfurt, Madrid, Istanbul SAW, Barcelona și Munchen.

Noile restricții anunțate recent în Europa vor îngreuna în continuare călătoriile turistice și de business. Italia a prelungit starea de urgență până în aprilie, Austria până în februarie, iar Germania este așteptată să anunțe extinderea restricțiilor până cel puțin la jumătatea lunii februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cel mai aglomerat aeroport
topul celor mai aglomerate aeroporturi 2020
pandemie
coronavirus
restrictii calatorie
aeroportul istanbul
london heathrow