Aeroportul Heathrow - scădere de 73% a numărului de pasageri în 2020

Aeroportul Heathrow - scădere de 73% a numărului de pasageri în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2021

Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, a anunțat o scădere de 73% a numărului de pasageri în 2020, din cauza declinului cererii pentru călătoriilor aeriene, în contextul pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmit EFE și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, aproximativ 22,1 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul londonez Heathrow, scrie Agerpres.

Hyperhuman primește o investiție de 500.000 de euro pentru a crea o platformă digitală dedicată industriei de fitness CITEȘTE ȘI Hyperhuman primește o investiție de 500.000 de euro pentru a crea o platformă digitală dedicată industriei de fitness

De asemenea, a informat luni aeroportul londonez, volumul de mărfuri a scăzut cu 28% anul trecut.

În decembrie, numărul de pasageri care au trecut prin aeroportul Heathrow a înregistrat un declin de 83% din cauza înăspririi restricțiilor în urma apariției unei noi variante a coronavirusului, milioane de pasageri fiind forțați să-și anuleze planurile.

În octombrie, Heathrow a pierdut pentru prima dată titlul de cel mai aglomerat aeroport din Europa, din cauza pandemiei, fiind întrecut de Paris Charles de Gaulle.

În primele nouă luni din 2020, aproximativ 19 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul londonez Heathrow, față de 19,3 milioane înregistrați de aeroportul din capitala Franței.

La distanță apropiată se află aeroporturile din Amsterdam (Schiphol) și Frankfurt. Acestea, alături de Paris Charles de Gaulle, au introdus testări pentru pasageri, astfel încât s-au redeschis mai repede În schimb, testarea pasagerilor în Marea Britanie, ca metodă de a se evita carantina "s-a desfășurat într-un ritm prea lent", astfel încât în trimestrul trei din 2020 numărul pasagerilor care au trecut prin aeroportul londonez a scăzut cu 84%.

Heathrow, care deja a renunțat la 500 de angajați, a raportat extinderea pierderilor în primele nouă luni din 2020, la 1,5 miliarde de lire sterline (1,95 miliarde de dolari).

De asemenea, compania a înrăutățit estimările privind numărul de pasageri în 2021 la 22,6 milioane - mai puțin de un sfert față de nivelul din 2019.

Printre firmele care dețin Heathrow se află Ferrovial (Spania), Autoritatea de investiții din Qatar și China Investment Corp.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul heathrow
pasageri