Alimente în valoare de 400 miliarde de dolari sunt pierdute înainte de a ajunge în magazine

Alimente în valoare de 400 miliarde de dolari sunt pierdute înainte de a ajunge în magazine
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2019

Aproximativ 14% din producția mondială de alimente, echivalentul a aproximativ 400 miliarde dolari, este pierdută între recoltare și comercializare, iar Asia Centrală și de Sud, America de Nord și Europa sunt responsabile pentru cea mai mare parte a pierderilor, arată un raport al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Potrivit FAO, o mai bună stocare la rece și o infrastructură îmbunătățită ar ajuta la reducerea pierderilor de alimente, ceea ce ar stimula productivitatea economiei mondiale și ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră, scrie Agerpres.

FOTO Banca Angliei a prezentat noua bancnotă de 20 lire sterline CITEȘTE ȘI FOTO Banca Angliei a prezentat noua bancnotă de 20 lire sterline

"Mă întreb în mod frecvent cum putem permite ca alimentele să fie aruncate când peste 820 de milioane de oameni suferă de foame în fiecare zi", a declarat directorul general al FAO, Qu Dongyu.

Asia Centrală și de Sud are cel mai mare procent de pierdere de alimente, 20%, urmată de America de Nord și Europa cu peste 15%. La polul opus sunt Australia și Noua Zeelandă, unde doar aproximativ 6% din alimente sunt pierdute între recoltare și comercializare.

Raportul FAO subliniază că un sfert din producția de rădăcinoase, tuberculoase și oleaginoase și peste o cincime din producția de legume și fructe este pierdută, însă în cazul cerealelor și leguminoaselor pierderile sunt mai mici de 10%. De asemenea, consumatorii irosesc și ei cantități mari de alimente. Până la 37% din produsele de origine animală și posibil o cincime din fructele și legumele ar putea fi irosite după ce au fost achiziționate, susține FAO. 
 

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
fao