Amundi, cea mai mare companie europeană de gestionare a activelor, are un nou director general

Amundi, cea mai mare companie europeană de gestionare a activelor, are un nou director general
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2021

Cea mai mare companie europeană de gestionare a activelor, Amundi, are un nou director general, Valerie Baudson, care devine prima femeie într-o astfel de poziție în Europa, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre provocările cu care se va confrunta Valerie Baudson se află presiunile asupra marjelor de profit din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor și intensificarea concurenței din partea rivalilor, cum ar fi BlackRock Inc. Dacă adăugăm expansiunea spre Asia și sporirea ambițiilor pentru investiții care se referă la aspecte de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), noul director de 50 de ani va avea un program încărcat, scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Baudson a preluat o firmă cu active sub gestionare de aproximativ 1.760 miliarde de euro.

"Vom consolida poziția noastră de lider în Europa și vom extinde dezvoltarea noastră în Asia", a dat asigurări Baudson.

Al doilea director general de la crearea Amundi, prin fuziunea diviziilor de gestionare a activelor băncilor franceze Credit Agricole și Societe General în 2010, Baudson a susținut în mod clar că strategia sa nu va fi foarte diferită de cea a predecesorului ei, Yves Perrier, care acum este președinte.

Absolventă a prestigioasei Școli de afaceri HEC din Franța, Baudson a lucrat mulți ani la Credit Agricole, care încă deține o participație majoritară la Amundi. Ea este de 14 ani la Amundi.

viewscnt
Afla mai multe despre
amundi
active