Angajații de la Google au în sfârșit un sindicat

Angajații de la Google au în sfârșit un sindicat
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2021

Peste 200 de angajați din SUA ai motorului de căutare online Google și de la Alphabet, firma mamă a Google, au anunțat luni înființarea unui sindicat, un pas istoric pentru grupul de tehnologie, dar o decizie care riscă să escaladeze confruntările dintre angajați și echipa managerială, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alphabet Workers Union precizează că va fi deschis pentru toți angajații și contractorii, indiferent de funcția sau poziția lor. Sindicatul va colecta cotizații, va plăti staff-ul care se va ocupa de organizare și va avea un consiliu director ales, scrie Agerpres.

DNA solicită începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Costel Alexe pentru luare de mită CITEȘTE ȘI DNA solicită începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Costel Alexe pentru luare de mită

"Sindicatul nostru va lucra pentru a se asigura că muncitorii știu pentru ce muncesc și vor putea să primească un salariu corect, fără teamă de abuz, represalii sau discriminare", se arată într-un editorial semnat de liderii noului sindicat și publicat în New York Times.

Demersul pentru crearea unui sindicat, unul inedit pentru o mare companie americană din sectorul internetului, este susținut de confederația sindicală americană Communications Workers of America (CWA).

Un sindicat de succes la Alphabet ar putea limita autoritatea excesivă pe care o exercită în prezent directorii companiei și ar putea inspira demersuri similare în Silicon Valley, care până acum a evitat înființarea de sindicate.

În editorialul publicat în New York Times, noua organizație sindicală nu precizează dacă va încerca să obțină sprijinul majorității angajaților de la Alphabet, recunoașterea oficială din partea Alphabet sau o negociere colectivă cu compania, o procedură care până acum a fost respinsă de corporațiile americane

viewscnt
Afla mai multe despre
google
sindicat