Exporturile de gaze ale Gazprom în afara fostei URSS au scăzut

Exporturile de gaze ale Gazprom în afara fostei URSS au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2021

Grupul rus Gazprom a anunțat că în 2020 a exportat cu 10% mai puține gaze naturale în afara fostei URSS decât în 2019, pe fondul pandemiei de coronavirus, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor comunicate de directorul general Alexey Miller, Gazprom a exportat 179,3 miliarde de metri cubi de gaze naturale spre Uniunea Europeană, Turcia și China în 2020, comparativ cu 199,2 miliarde de metri cubi în 2019. Această cifră include și cantitatea de 4,1 miliarde de metri cubi exportată spre China via conducta Power of Siberia, scrie Agerpres.

Amânarea reducerii TVA pentru locuințele scumpe, anunțată în premieră de Profit.ro, bulversează piața: blochează mii de cumpărători, investitorii pierd sute de mii de euro pe proiect. „Multe lucruri par năruite în acest moment!“ CITEȘTE ȘI Amânarea reducerii TVA pentru locuințele scumpe, anunțată în premieră de Profit.ro, bulversează piața: blochează mii de cumpărători, investitorii pierd sute de mii de euro pe proiect. „Multe lucruri par năruite în acest moment!“

"În luna octombrie, am stabilit un record cu privire la livrările în Europa pentru acea lună, de 17,4 miliarde metri cubi de gaze naturale. Dacă ne uităm pe întregul an, am înregistrat o creștere a exporturilor spre nouă țări europene comparativ cu 2019. Printre acestea se numără Olanda, Slovacia și Turcia", a precizat Alexey Miller.

Gazprom a mai anunțat că și producția sa de gaze naturale a scăzut în 2020, până la 452,7 miliarde de metri cubi comparativ cu 500,3 miliarde de metri cubi în 2019.

Gazprom asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. Grupul rus aprovizionează Europa cu gaze naturale prin trei rute principale: conductele din Ucraina, ruta Yamal-Europe, via Belarus și Polonia, precum și gazoductul Nord Stream, care face legătura între Rusia și Germania, via Marea Baltică.

Conform cifrelor comunicate de Gazprom, în anul 2019, compania a livrat României o cantitate de 1,1 miliarde metri cubi de gaze naturale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
gazprom