atai Life Sciences, startup care dezvoltă terapii cu substanțe psihedelice, atinge o evaluare de 2 miliarde dolari

atai Life Sciences, startup care dezvoltă terapii cu substanțe psihedelice, atinge o evaluare de 2 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 mar 2021

Startup-ul german atai Life Sciences, axat pe dezvoltarea de tratamente pentru afecțiuni mintale cu ajutorul substanțelor psihedelice, a obținut o evaluare de aproximativ 2 miliarde de dolari înaintea unei potențiale listări la bursă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, cu sediul la Berlin și birouri în New York, vrea să angajeze băncile Credit Suisse și Citi în vederea lansării procedurilor de listare pe bursa americană în al doilea trimestru al anului, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

atai Life Sciences a obținut o evaluare de aproximativ 2 miliarde de dolari în urma finalizării unei noi runde de finanțare privată, au precizat sursele menționate.

Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare criptomonede din SUA, a lansat procedurile de listare CITEȘTE ȘI Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare criptomonede din SUA, a lansat procedurile de listare

Compania a confirmat că a închis o rundă de finanțare de tip Serie D, în valoare de 157 milioane de dolari, dar a refuzat să comenteze informațiile privind evaluarea și planurile de listare.

Runda de finanțare a fost condusă de fondatorul companiei, Christian Angermayer, și Thiel Capital, firmă de investiții controlată de miliardarul Peter Thiel, cofondator PayPal și Palantir Technologies.

atai Life Sciences va folosi noua investiție pentru finanțarea programelor clinice și pre-clinice existente, precum și pentru dezvoltarea de noi tratamente. 

Substanțele halucinogene, precum psilocibina, compus extras din ciupercile din genul Psilocybe, au câștigat în ultimii ani credibilitate ca tratamente medicale pentru depresie și alte afecțiuni mintale.

Startup-ul german testează în prezent peste 12 medicamente pe bază de substanțe psihoactive, printre care psilocibina și ibogaina, substanță care ar putea ajuta la vindecarea diferitelor forme de dependență.

viewscnt
Afla mai multe despre
atai life sciences
tratament afectiuni mintale substante psihedelice
psilocibina
peter thiel
christian angermayer
runda finantare
unicorn psihedelic