Guvernatorul Băncii Irlandei face o paralelă între investițiile în Bitcoin și mania lalelelor

Guvernatorul Băncii Irlandei face o paralelă între investițiile în Bitcoin și mania lalelelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2021

Gabriel Makhlouf, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a declarat marți că el personal nu ar cumpăra Bitcoin, comparând investițiile în cea mai importantă criptomonedă a lumii cu mania lalelelor prin care a trecut Olanda în secolul 17, și care s-a încheiat dezastruos, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii în Bitcoin trebuie să fie pregătiți "să își piardă toți banii", a spus Makhlouf, repetând un avertisment pe care l-a făcut și luna trecută, adăugând însă că declarațiile sale nu trebuie luate ca o recomandare pentru cei care vor sau nu să investească în criptomonede, scrie Agerpres.

ANUNȚ Noi reguli privind acordarea de zile libere părinților, pentru supravegherea copiilor care învață online CITEȘTE ȘI ANUNȚ Noi reguli privind acordarea de zile libere părinților, pentru supravegherea copiilor care învață online

"Personal, eu nu aș băga bani în așa ceva dar în mod clar unii oameni cred că este un pariu câștigător", a spus Makhlouf, care este și guvernator al băncii centrale a Irlandei, la un webinar organizat marți la Dublin. Chiar dacă unii văd Bitcoin ca o investiție, "în urmă cu 300 de ani, oamenii au investit în lalele pentru că atunci credeau că este o investiție", a subliniat Makhlouf.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriel makhlouf
bitcoin