Autoritatea pentru Comerț din SUA spune, după cazul Amazon, că va fi "extrem de concentrată" pe blocarea și descurajarea fuziunilor proaste. "Este o mare schimbare de direcție!"

Autoritatea pentru Comerț din SUA spune, după cazul Amazon, că va fi "extrem de concentrată" pe blocarea și descurajarea fuziunilor proaste. "Este o mare schimbare de direcție!"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 feb 2024
După decizia Amazon.com de a renunța la achizția iRobot, Comisia Federală pentru Comerț va fi "extrem de concentrată" pe blocarea fuziunilor proaste, potrivit unui oficial de rang înalt.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
 
Comisarul Rebecca Kelly Slaughter spune că FTC investiga deja tranzacția în momentul în care Amazon a renunțat la ea. Autoritățile din UE anunțaseră anterior că vor bloca temporar tranzacția dacă Amazon nu va veni cu soluții pentru anumote îngrijorări.

"Este o mare schimbare de direcție. Suntem extrem de concentrați pe descurajarea unor tranzacții în activitatea noastră", a declarat Slaughter, potrivit Bloomberg, adăugând că acțiunile deschise în instanță trimit un "mesaj important la nivelul întregii piețe cu privire la preocupările noastre".

FTC s-a întâlnit cu Amazon săptămâna trecută pentru a informa compaia că a recomandat blocarea tranzacției în instanță.

Amazon a renunțat la achiziția planificată de 1,4 miliarde de dolari a producătorului Roomba, iRobot, după ce a intrat în conflict cu autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană, care au amenințat că vor bloca tranzacția. În general, Comisia Europeană, organul executiv al UE care supraveghează antitrustul, optează pentru remedii care corectează riscurile pentru concurență, în loc să interzică pur și simplu fuziunile. Gigantul american de e-commerce a sfidat avertismentul Comisiei Europene conform căruia acordul ar putea restrânge concurența pe piața aspiratoarelor robot, refuzând să ofere remedii pentru a aborda aceste preocupări.
 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
irobot
roomba