Avansul economiei SUA a ratat în 2019 ținta de 3% a administrației Trump

Avansul economiei SUA a ratat în 2019 ținta de 3% a administrației Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2020

Avansul economiei SUA a ratat ținta de 3% a administrației Trump pentru al doilea an consecutiv, înregistrând în 2019 cel mai lent ritm anual de creștere din ultimii trei ani, pe fondul declinului investițiilor companiilor, în urma escaladării tensiunilor comerciale, transmite Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PIB-ul SUA a crescut anul trecut cu 2,3%, a anunțat joi Departamentul american al Comerțului. Este cel mai lent ritm de creștere din 2016 și vine după un avans de 2,9% în 2018. Ținta de 3% rămâne greu de atins, în pofida reducerilor masive de taxe, scrie Agerpres.

Tesla depășește Volkswagen și devine a doua mare companie auto în funcție de capitalizare, cu o valoare de 100 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Tesla depășește Volkswagen și devine a doua mare companie auto în funcție de capitalizare, cu o valoare de 100 miliarde dolari

Potrivit datelor ajustate în funcție de variațiile sezoniere, PIB-ul SUA a urcat în ritm anual cu 2,1% în trimestrul patru din 2019, în linie cu precedentele trei luni și cu estimările analiștilor. Investițiilor companiilor au scăzut cu 1,5% în ultimele trei luni din 2019, al treilea trimestru consecutiv de declin și cel mai lung astfel de interval de timp din 2009.

Tensiunile comerciale au erodat încrederea oamenilor de afaceri și au afectat cheltuielile de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
economie sua