Avertisment: Pandemia ar putea declanșa o criză financiară

Avertisment: Pandemia ar putea declanșa o criză financiară
scris 17 oct 2020

Economistul șef al Băncii Mondiale, Carmen Reinhart, este de părere că pandemia de coronavirus se transformă într-o criză economică majoră și atrage atenția asupra posibilității apariției unei crize financiare.

"Aceasta nu a început ca o criză financiară dar se transformă într-o criză economică majoră cu consecințe financiare foarte serioase", a declarat Carmen Reinhart într-un interviu pentru Bloomberg Television. "Avem un lung drum în față", a adăugat Carmen Reinhart.

Economia ascunsă a Italiei (tranzacții nedeclarate, droguri, prostituție) aproape egalează produsul intern brut al Portugaliei CITEȘTE ȘI Economia ascunsă a Italiei (tranzacții nedeclarate, droguri, prostituție) aproape egalează produsul intern brut al Portugaliei

Întrebată dacă achizițiile de obligațiunile ale băncilor centrale, pentru a menține randamentele scăzute, constituie un joc cu sumă nulă, de vreme ce toată lumea face la fel, Carmen Reinhart a răspuns: "Acesta este un război. În timpul unui război guvernele își finanțează cheltuielile prin orice mijloace pot și acum necesitățile sunt mari. Scenariul în care suntem acum nu este unul sustenabil", a adăugat economistul șef al Băncii Mondiale, scrie Agerpres.

Reinhart a făcut aceste declarații după decizia celor mai bogate state ale lumii care au căzut de acord să reînnoiască o inițiativă privind moratoriul datoriilor celor mai sărace țări pentru prima jumătate a anului 2021, mai puțin decât prelungirea pentru un an cerută de Banca Mondială.

viewscnt
Afla mai multe despre
carmen reinhart
banca mondiala