Binance, dată în judecată de o autoritate americană din domeniul produselor financiare derivate pentru nerespectarea reglementărilor

Binance, dată în judecată de o autoritate americană din domeniul produselor financiare derivate pentru nerespectarea reglementărilor
scris 27 mar 2023
Binance Holdings, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, și CEO-ul Changpeng Zhao, au fost dați în judecată de către Commodity Futures Trading Commission din SUA pentru că ar fi încălcat normele privind tranzacțiile și instrumentele derivate. 
 
CFTC a intentat procesul luni la tribunalul federal din Chicago.
Președintele Saudi National Bank demisionează, după comentariile la adresa Credit Suisse CITEȘTE ȘI Președintele Saudi National Bank demisionează, după comentariile la adresa Credit Suisse

Autoritatea de reglementare în domeniul instrumentelor derivate a declarat că Binance s-a sustras obligațiilor sale prin faptul că nu s-a înregistrat în mod corespunzător.

Cel puțin din 2021, CFTC investighează Binance, dat fiind că normele CFTC cer, în general, ca platformele să se înregistreze la această agenție dacă le permit americanilor să tranzacționeze produse derivate.
 
Autoritatea de reglementare este doar una dintre cele care au investigat activitățile Binance în SUA. Internal Revenue Service, precum și procurorii federali, au examinat respectarea de către Binance a regulilor împotriva spălării banilor, potrivit Bloomberg. 
 
Comisia pentru valori mobiliare și burse a verificat la rândul său dacă bursa a sprijinit tranzacționarea de valori mobiliare neînregistrate.
viewscnt
Afla mai multe despre
binance
bitcoin
criptomonede
commodity futures trading commission
derivate