Bitcoin a coborât la minimul din iulie 2021, sub 33.000 de dolari

Bitcoin a coborât la minimul din iulie 2021, sub 33.000 de dolari
scris 9 mai 2022
Bitcoin s-a prăbușit până la cel mai redus nivel din iulie 2021, în contextul în unei aversiuni la risc în creștere în rândul investitorilor.
 
Cea mai importantă criptomonedă a scăzut luni cu până la 4,6%, la 32.800 de dolari.

China - Efort agresiv de a elimina tehnologia din străinătate: Renunțați la computerele personale străine! CITEȘTE ȘI China - Efort agresiv de a elimina tehnologia din străinătate: Renunțați la computerele personale străine!

Majoritatea critomonedelor majore au fost sub presiune în weekend. Acțiunile din Asia și Europa sunt și ele astăzi în scădere, notează Bloomberg.

Înăsprirea politicii monetare pentru a combate inflația și scăderea lichidității îndepărtează investitorii de activele speculative pe piețele globale.
 
"Având în vedere temerile legate de creșterea inflației, majoritatea investitorilor au adoptat o strategie de reducere a riscurilor - vânzând atât acțiuni, cât și criptomonede", a declarat, citat de Bloomberg, Darshan Bathija, director executiv la Vauld, exchange de criptomonede din Singapore.
 
De asemenea, creșterea ratelor de dobândă dă de gândit investitorilor individuali și instituționali cu privire la perspectivele pieței cripto, potrivit lui Edul Patel, director executiv al Mudrex, o platformă de investiții în criptomonede.

Bitcoin a pierdut 29% în 2022, față de o scădere de 10% a obligațiunilor și acțiunilor la nivel mondial și un avans de 2,5% al aurului. 
viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
risc
bloomberg
pret bitcoin
inflatie
politica monetara