Bitcoin a depășit pragul de 30.000 de dolari pentru prima dată din iunie 2022

Bitcoin a depășit pragul de 30.000 de dolari pentru prima dată din iunie 2022
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 apr 2023
Bitcoin a urcat peste 30.000 de dolari pentru prima dată din iunie 2022, în condițiile în care criptomonedele continuă să depășească ca performanță alte clase majore de active, pe fondul așteptărilor că băncile centrale vor pune pe pauză creșterea dobânzilor. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Bitcoin a crescut cu 82% de la 31 decembrie, depășind puternic avansul de 19% al indicelui tehnologic Nasdaq 100.
 
Aurul, un alt favorit al investitorilor în acest an, a urcat cu 9,6%.  Totuși, bitcoin rămâne cu peste 50% sub maximul istoric din noiembrie 2021.
Elena Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica, dar îi va fi confiscată suma de 3,4 milioane de euro CITEȘTE ȘI Elena Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica, dar îi va fi confiscată suma de 3,4 milioane de euro

Creșterea din ultimele ședințe  a monedelor digitale este explicată de analiști prin factori tehnici, precum și pariuri pe o politică monetară mai ușoară. Însă asupra raliului planează lichiditatea scăzută persistentă, care ar putea provoca o inversare rapidă a prețurilor în cazul în care băncile centrale rămân ferme în lupta împotriva inflației. 

"30.000 este un nivel foarte important atât din motive tehnice, cât și fundamentale", a declarat Mati Greenspan, directorul executiv al Quantum Economics, citat de Bloomberg
viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret bitcoin
piata cripto
bitcoin 30.000