Bitcoin a urcat la maximul ultimelor șase săptămâni

Bitcoin a urcat la maximul ultimelor șase săptămâni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 oct 2023
Bitcoin a urcat la maximul ultimelor șase săptămâni, susținut de așteptările optimiste legate de aprobarea unor ETF-uri, dar și de un impuls de cumpărare specific lunii octombrie, o lună în care, tradițional, criptomonedele cresc.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Criptomonedele mai mici, inclusiv Ether, Litecoin și Solana, au crescut și ele. Avansul are loc în timp ce traderii așteaptă procesul lui Sam Bankman-Fried, fondatorul bursei cripto falimentare FTX, care este programat să înceapă marți.
Patronul dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande, în arest la domiciliu CITEȘTE ȘI Patronul dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande, în arest la domiciliu

"Se pare că au existat fluxuri semnificative de cumpărare, posibil determinate de începutul unui nou trimestru contabil, iar mișcările rezultate au fost exacerbate de lichiditatea redusă din weekend", a declarat Caroline Mauron, cofondator al furnizorului de lichiditate pentru derivate pe active digitale OrBit Markets, citat de Bloomberg.

Este de așteptat ca raliul să continue în octombrie, de obicei o lună pozitivă pentru criptomonede, 30.000 de dolari fiind văzut ca următorul nivel major de rezistență pentru Bitcoin, a adăugat aceasta.
 
Bitcoin a crescut astăzi cu până la 3,9%, la 28.173 dolari, cel mai ridicat nivel din 17 august. Criptomoneda a urcat cu 4,1% în septembrie, în pofida unui declin de 11% la nivel trimestrial.
 
Raliul a fost ajutat și de speculațiile conform cărora Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA va aproba în cele din urmă propunerile de ETF-uri pe Bitcoin ale BlackRock, chiar dacă autoritatea de reglementare a amânat decizia săptămâna trecută.
viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
ether
criptomonede
piata cripto