Proprietarul celui mai important grup de lux din lume, cel mai bogat european, este cercetat pentru posibilă spălare de bani. Afaceri cu un oligarh rus

Proprietarul celui mai important grup de lux din lume, cel mai bogat european, este cercetat pentru posibilă spălare de bani. Afaceri cu un oligarh rus
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 sep 2023

Miliardarul francez Bernard Arnault, al doilea cel mai bogat om din lume și cel mai bogat european, proprietarul gigantului din industria luxului LVMH, cel mai important grup de lux din lume, este investigat în Franța pentru o posibilă spălare de bani în legătură cu afacerile sale cu un oligarh rus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI FOTO Cei mai bogați doi oameni din lume, Elon Musk și Bernard Arnault, au luat prânzul împreună la Paris

Grupul LVMH include mărcile Louis Vuitton, Dior și Tiffany.

În primăvară, LVMH a devenit prima companie europeană care a depășit valoarea de piață de 500 de miliarde de dolari.

Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, obține o finanțare de 500 milioane dolari. Evaluarea urcă la 43 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, obține o finanțare de 500 milioane dolari. Evaluarea urcă la 43 miliarde dolari

Parchetul din Paris investighează acum tranzacții financiare în care sunt implicați proprietarul LVMH, Bernard Arnault, și omul de afaceri rus Nikolai Sarkisov, confirmând informații publicate anterior de Le Monde.

Cotidianul francez a relatat, joi, citând unitatea franceză de informații financiare Tracfin, că Sarkisov ar fi cumpărat o serie de proprietăți în stațiunea exclusivistă de schi Courchevel în 2018, prin intermediul mai multor companii, dar cumpărătorul final ar fi fost Arnault, scrie Bloomberg.

Coty a strâns 356 milioane de dolari printr-o listare secundară la Paris. Revenire în “patria istorică a frumuseții” CITEȘTE ȘI Coty a strâns 356 milioane de dolari printr-o listare secundară la Paris. Revenire în “patria istorică a frumuseții”

Arnault i-ar fi plătit lui Sarkisov aproximativ 20 de milioane de euro pentru a deține activele, în timp ce Sarkisov ar fi obținut un profit de aproximativ 2 milioane de euro din aceste tranzacții.

Parchetul din Paris a confirmat deschiderea unei anchete preliminare, fără detalii.

Tranzacțiile păreau să mascheze originea fondurilor și identitatea cumpărătorului final, Arnault, potrivit Le Monde.

Un purtător de cuvânt al lui Arnault a refuzat să comenteze informațiile.

GRAFIC Costurile de împrumut ale Germaniei au crescut la cel mai ridicat nivel din 2011 CITEȘTE ȘI GRAFIC Costurile de împrumut ale Germaniei au crescut la cel mai ridicat nivel din 2011

Sarkisov controlează, împreună cu fratele său, compania de asigurări RESO-Garantia, iar Forbes Rusia a estimat averea sa în 2021 la 850 de milioane de dolari. Sarkisov a devenit consulul Armeniei în orașul Lyon, care se află la aproximativ două ore de Courchevel, la începutul anului 2014,arată documentele franceze. El a părăsit postul în 2019, potrivit Forbes Rusia.

Le Monde a citat un apropiat al lui Arnault, care a declarat că tranzacțiile au respectat legislația franceză, în timp ce directorul general adjunct al RESO-Garantia, Igor Ivanov, a declarat pentru CNBC că Sarkisov nici măcar nu s-a întâlnit vreodată cu Arnault și a negat orice implicare a oligarhului rus sau a companiei sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bernard arnault
lvmh
cel mai bogat european
ancheta spalare bani
nikolai sarkisov