Bitcoin devine mai puțin volatilă comparativ cu acțiunile tradiționale, ceea ce poate fi totuși un semnal de alarmă

Bitcoin devine mai puțin volatilă comparativ cu acțiunile tradiționale, ceea ce poate fi totuși un semnal de alarmă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 oct 2022
În ultimele luni, bitcoin s-a tranzacționat în tandem cu acțiunile, ambele clase de active luptându-se cu factorii macroeconomici nefavorabili și inflația în creștere, care conduce la creșteri ale ratelor de dobândă. Cu toate acestea, volatilitatea bitcoin pare să scadă în comparație cu cea a acțiunilor tradiționale.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
 
Pe 7 octombrie, Zero Hedge semnala prima oară că indicele Dow Jones are o volatilitate realizată în 10 zile mai mare decât bitcoin.
Danemarca - Cea mai mare scumpire din ultimii 40 de ani CITEȘTE ȘI Danemarca - Cea mai mare scumpire din ultimii 40 de ani

La prima vedere, faptul că bitcoin devine mai puțin volatilă comparativ acțiunile ar putea ceva pozitiv. Dar comercianții de cripto sunt avertizați că, într-un mediu cu volume reduse, acest lucru ar putea să nu fie un lucru grozav, notează Bloomberg. 

Volatilitatea realizată pe 30 de zile a criptomonedei a "scăzut brusc" în ultimele zile, potrivit lui Noelle Acheson, autoarea buletinului informativ "Crypto is Macro Now", citată de Bloomberg. În prezent, este în jur de 52%, de la peste 64% luna trecută, potrivit datelor Coin Metrics compilate de Acheson.
 
Între timp, Jake Gordon de la Bespoke Investment Group menționează un indicator de volatilitate numit BitVol, care "a început să se prăbușească", scăzând până aproape de nivelurile minime din primăvară. Indicele se situează în prezent la puțin peste 69, în scădere de la peste 111 în luna mai. 
 
Cu toate acestea, volumul de tranzacționare a scăzut și el. Valorile zilnice se situează în prezent în jurul a 47 de miliarde de dolari, în scădere de la peste 100 de miliarde de dolari la începutul anului, potrivit CoinMarketCap.

Și chiar dacă o volatilitate mai mică este de obicei binevenită pe piața bursieră, de exemplu, combinația ar putea însemna probleme pentru bitcoin, unde tind să existe o mulțime de speculatori care pariază pe criptomonedă chiar datorită fluctuațiilor mari.

"Volatilitatea scăzută a bitcoin ar putea să nu fie neapărat un lucru bun, mai ales dacă este vorba de un volum redus. Deci, în timp ce volatilitatea scăzută este poate un indiciu că bitcoin devine mai plictisitoare și mai puțin imprevizbilă, o volatilitate scăzută pe un volum scăzut s-ar putea să nu fie grozavă", a declarat, la Bloomberg TV, analistul ARK Investment Management, Yassine Elmandjra.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
ether
criptomonede
piata cripto