Cel mai mare retailer de băuturi alcoolice din Rusia vrea să obțină 1,3 miliarde de dolari pe bursă. Cea mai mare listare la Moscova din 2013

Cel mai mare retailer de băuturi alcoolice din Rusia vrea să obțină 1,3 miliarde de dolari pe bursă. Cea mai mare listare la Moscova din 2013
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 nov 2021

Mercury Retail Group, cel mai mare retailer de băuturi alcoolice din Rusia, vrea să strângă până la 1,3 miliarde de dolari printr-o ofertă publică pe bursa de la Moscova, potențial cea mai mare listare pe bursa rusească începând cu 2013.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul operează rețelele de magazine pentru alcool, țigări și produse alimentare Krasnoe & Beloe și Bristol, cu peste 14.000 de unități în total, fiind controlat de miliardarii Serghei Studennikov, Igor Kesaev și Serghei Katsiev.

Mercury Retail vrea să atragă între 1,2 și 1,3 miliarde de dolari din vânzarea de certificate de depozit (GDR) pe bursă, la un preț indicativ de 6-6,50 dolari pe GDR, care ar conferi grupului o valoare de piață de până la 13 miliarde de dolari.

INFOGRAFIC Efectul schimbării strategiei Gazprom. Prețul spot al gazelor s-a înjumătățit în ultima lună pe BRM CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Efectul schimbării strategiei Gazprom. Prețul spot al gazelor s-a înjumătățit în ultima lună pe BRM

Chiar și la limita inferioară a intervalului de preț, reușita plasamentului ar constitui cea mai ofertă publică inițială derulată exclusiv pe bursa de la Moscova din ultimii 11 ani, scrie Bloomberg.

Totodată, Mercury Retail ar debuta direct pe primul loc în clasamentul retailerilor din domeniul alimentar tranzacționați pe bursa moscovită, înaintea rivalilor Magnit și X5 Retail Group.

Mercury Retail a fost format în 2019, prin fuziunea lanțurilor de magazine Krasnoe & Beloe, Bristol și Dixy, ultimul preluat în prima parte a acestui an de Magnit.

Grupul este controlat de Serghei Studennikov, fondatorul magazinelor de proximitate Krasnoe & Beloe (“Roșu și Alb”), cu o participație de 49%, restul de 51% revenind coproprietarilor Bristol, antreprenorii Igor Kesaev și Serghei Katsiev. Cei trei magnați din sectorul de retail sunt creditați de Forbes cu averi de peste 1 miliarde de dolari fiecare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercury retail group
krasnoe & below
red & white
listare moscova
ipo
serghei studennikov