Celebra investitoare Cathie Wood numește bitcoin "aur digital"

Celebra investitoare Cathie Wood numește bitcoin "aur digital"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 ian 2024
Cathie Wood, CEO-ul Ark Investment și o celebritate pe Wall Street, spune că ar paria fără echivoc pe bitcoin - mai degrabă decât pe aur sau numerar - pentru a se proteja împotriva posibilității deflației în următorul deceniu.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Mai mult, șefa Ark Investment descrie criptomoneda ca fiind "aur digital."
Veniturile totale ale ING Bank România au crescut cu 18% în primele nouă luni ale anului trecut, la 2,50 miliarde lei, iar profitul net cu 30%, la 1,17 miliarde lei, față de aceeași perioadă a anului 2022 CITEȘTE ȘI Veniturile totale ale ING Bank România au crescut cu 18% în primele nouă luni ale anului trecut, la 2,50 miliarde lei, iar profitul net cu 30%, la 1,17 miliarde lei, față de aceeași perioadă a anului 2022

În plus, Wood și-a reiterat opinia potrivit căreia, după inflația puternică, se așteaptă la o eră de scădere a prețurilor, susținută de noile tehnologii, inclusiv inteligența artificială, vehiculele electrice, robotica, secvențierea genomică și blockchain - o opinie pe care a susținut-o încă din 2021, chiar dacă piețele s-au concentrat pe riscurile sporite de inflație.

Ca răspuns la o întrebare adresată în cadrul unui podcast de la Bloomberg, cu privire la ce clase de active ar alege să păstreze timp de 10 ani, Wood a spus, ferm: "Bitcoin, fără îndoială. Bitcoin este o acoperire atât împotriva inflației, cât și a deflației, deoarece nu există niciun risc de contrapartidă, iar instituțiile abia dacă sunt implicate. Este aurul digital".

Bitcoin a urcat cu peste 160% în 2023, iar anul acesta a depășit 45.000 de dolari. Este însă un activ volatil, iar riscurile pentru viitor sunt legate inclusiv de eventuale reglementări dure din partea autorităților din întreaga lume.

Cathie Wood este un investitor al cărui nume e sinonim cu Ark Investment Management, sau ARK Invest, compania de administrare de fonduri la lansarea căreia a contribuit în 2014. Fondurile tranzacționate la bursă ale ARK au înregistrat randamente medii anuale spectaculoase până la începutul anului 2021, dar de atunci au scăzut față de maximele atinse.

De asemenea, Wood a mizat puternic pe criptomonede, în ciuda pierderilor abrupte din întreaga industrie, pe baza convingerii că blockchain va duce la descentralizarea finanțelor și la creșterea transparenței în sectorul financiar.
viewscnt
Afla mai multe despre
cathie wood
ark investment
bitcoin