CEO-ul Apple câștigă 41 milioane de dolari, semnând cea mai mare vânzare de acțiuni din ultimii doi ani

CEO-ul Apple câștigă 41 milioane de dolari, semnând cea mai mare vânzare de acțiuni din ultimii doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2023

Directorul general al Apple, Tim Cook, a obținut 41,5 milioane de dolari după impozitare, în urma celei mai mari vânzări de acțiuni din ultimii doi ani, se arată într-un document de înregistrare a valorilor mobiliare din SUA, conform Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News

Cook a vândut 511.000 de acțiuni, care valorau aproximativ 87,8 milioane de dolari înainte de a lua în calcul taxele, potrivit documentului depus marți. El a obținut 355 de milioane de dolari dintr-o vânzare de acțiuni în august 2021, arată Agerpres.

DOCUMENT&FOTO - IKEA intră într-un nou oraș din România, tatonat discret de peste 10 ani CITEȘTE ȘI DOCUMENT&FOTO - IKEA intră într-un nou oraș din România, tatonat discret de peste 10 ani

Șeful Apple deține aproximativ 3,3 milioane de acțiuni, evaluate la circa 565 milioane de dolari, în urma vânzării, se arată în dosar.

Acțiunile companiei au scăzut cu 13% de la maximul record de 198,23 dolari din iulie, în condițiile în care investitorii se tem de o revenire mai lentă decât se așteptau a cererii de smartphone-uri.

Apple și-a lansat luna trecută noua gamă de iPhone 15, fără a crește prețurile, o mișcare despre care unii observatori din industrie au spus că a fost un răspuns la o scădere globală a smartphone-urilor.

Acțiunile companiei cu sediul în Cupertino, California, au scăzut cu 0,6% la tranzacționare înainte de clopoțel.

5 to go își pregătește intrarea într-o nouă țară, cu un proiect ambițios CITEȘTE ȘI 5 to go își pregătește intrarea într-o nouă țară, cu un proiect ambițios

Analiștii de la KeyBanc au retrogradat miercuri acțiunile de la „supraponderare” la „sector-weight”, de la „supraponderare”, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că creșterea vânzărilor în Statele Unite - cel mai mare segment geografic al Apple - ar putea încetini din nou în trimestrul al patrulea.

Casa de brokeraj a menționat că este probabil ca mai puțini utilizatori de telefoane din Statele Unite să își modernizeze dispozitivele, deoarece se confruntă cu o inflație ridicată.

Grupul industrial italian VIPA reia extinderea, după o pauză de 10 ani, și vine în România CITEȘTE ȘI Grupul industrial italian VIPA reia extinderea, după o pauză de 10 ani, și vine în România

Un raport al firmei de cercetare Canalys a arătat că livrările de smartphone-uri din America de Nord ar urma să scadă cu 12% în 2023.

Tim Cook a fost în centrul atenției și la mijlocul lunii iulie, când un judecător american a respins încercarea Apple de a respinge un proces colectiv care îl acuza pe directorul general Tim Cook de fraudarea acționarilor prin ascunderea scăderii cererii de iPhone-uri în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cook