Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din SUA, investigată de autoritățile financiare americane

Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din SUA, investigată de autoritățile financiare americane
scris 26 iul 2022
Coinbase Global, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din SUA, se confruntă cu o investigație care încearcă să stabilească dacă platforma a permis în mod necorespunzător americanilor să tranzacționeze active digitale care ar fi trebuit înregistrate ca valori mobiliare, afirmă trei surse citate de Bloomberg.
 
Comisia pentru valori mobiliare și burse (SEC) din SUA a luat platforma în vizor după ce aceasta a extins numărul de token-uri care pot fi tranzacționate, au declarat două dintre aceste persoane, care au cerut să nu fie numite pentru că ancheta nu a fost făcută publică.
 
Bulgaria - Dobânzi la credite de 2,5%. România - peste 6% CITEȘTE ȘI Bulgaria - Dobânzi la credite de 2,5%. România - peste 6%

Ancheta SEC a început înaintea unei alte investigații a agenției, privind o presupusă schemă de tranzacționare cu informații privilegiate care a determinat autoritatea de reglementare să dea în judecată săptămâna trecută un fost manager Coinbase și alte două persoane. 

"Suntem încrezători că procesul nostru riguros de documentare - un proces pe care SEC l-a revizuit deja - ține valorile mobiliare în afara platformei noastre și așteptăm cu nerăbdare să ne implicăm în această anchetă", a declarat directorul juridic Paul Grewal, pe Twitter. SEC a refuzat să comenteze.
 
Vocile care cer ca autoritățile de reglementare din SUA să facă mai mult pentru a supraveghea piața cripto au devenit din ce în ce mai puternice pe măsură ce monedele virtuale s-au prăbușit de la maximele istorice, ștergând sute de miliarde de dolari din valoarea de piață.
 
Acțiunile Coinbase au scăzut marți cu până la 4,8% în tranzacțiile pre-market. Acțiunile platfolrmei au pierdut aproape trei sferturi din valoare în acest an. 
 
Fiind cea mai mare platformă de tranzacționare din SUA, Coinbase permite americanilor să tranzacționeze peste 150 de token-uri. Dacă aceste produse ar fi considerate valori mobiliare, firma ar putea fi nevoită să se înregistreze ca bursă la SEC.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase
sec
criptomonede