Ford va investi 29 miliarde de dolari în vehicule electrice și autonome

Ford va investi 29 miliarde de dolari în vehicule electrice și autonome
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2021

Ford Motor a anunțat majorarea investițiilor în vehicule electrice și autonome la 29 miliarde de dolari, chiar dacă a raportat pierderi de 2,8 miliarde de dolari, sau 0,70 dolari pe acțiune, în trimestrul patru din 2020, transmit MarketWatch, Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările au scăzut în ultimele trei luni din 2020 la 36 miliarde de dolari, de la 39,7 miliarde de dolari în trimestrul patru din 2019. Analiștii se așteptau la pierderi de 0,07 dolari pe acțiune și la vânzări de 36,8 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Cere Oferta Renault TRAFIC Furgon pentru afacerea ta! Ai garanție extinsă 400.000 KM

Al doilea producător auto din SUA a avertizat că în primul trimestru din acest an ar putea înregistra pierderi din cauza lipsei de semiconductori pe plan global.

Pe ansamblul anului trecut, Ford a raportat pierderi nete de 1,3 miliarde de dolari, sau 0,32 dolari pe acțiune, față de un profit modest în 2019, de 0,01 dolari per titlu.

Compania estimează câștiguri operaționale de 8 - 9 miliarde de dolari în 2021, dar reducerea producției din cauza lipsei de cipuri pentru industria auto ar putea reduce câștigurile operaționale ale Ford în acest an cu 0,1 - 2,5 miliarde de dolari.

Ford își va dubla investițiile în vehicule conectate, urmând să investească 22 miliarde de dolari în electrificare până în 2025. Anul trecut, Ford anunțase că va face investiții de 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice și hibride.

De asemenea, compania va investi șapte miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiei pentru vehicule autonome.

"Ne accelerăm toate planurile", inclusiv adăugarea de noi modele electrice în portofoliul nostru și majorarea capacității de producție a bateriilor, a afirmat directorul general Jim Farley.

În trimestrul patru din 2020, Ford a început vânzarea modelelor electrice Mustang, Bronco Sport și a camionetei F-150, care "ar urma să aibă o contribuție semnificativă la rezultatele din 2021", a informat compania.

Acțiunile Ford au urcat cu 2,5% după închiderea ședinței bursiere, la 11,65 dolari, după ce în ultimele 12 luni au înregistrat un avans de 24%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
masini electrice